Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem mondták el a bruttó...

Miért nem mondták el a bruttó alapbért?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy helyre nemrég, és telefonon megkerestek. Beszélgettünk egyet, szerintem szimpatikusok is voltunk egymásnak mert behívtak interjúra a jövőhéten. Náluk van jutalék, cafeteria, üzemanyagtérítés. Mikor megkérdeztem hogy mennyi az alapbér, azt mondta a srác hogy erre sajnos nem válaszolhat.

Miért mondhatta ezt? Van okom aggodalomra? Vagy borzasztó alacsony az alapbér, és azt várják hogy ha már úgy is ott vagyok, akkor rábeszélnek hogy vállaljam el? :D

2023. szept. 2. 21:45
 1/8 anonim ***** válasza:
64%

Azért, mert ez munkakörtöl, meg egyebektöl függ, nem mindenkinek ugyanannyi.

Másrészt ha neked túl kevés, akkor nem vállalod. (Akit "rá lehet beszélni", az kb egy 10 éves gyerek szintjén van értelmileg!)

2023. szept. 2. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

"Miért mondhatta ezt?"

Azért, mert ha megmondja, milyen röhejesen keveset kínálnak, el sem mész az interjúra. Ez általános szokás a magyar cégeknél: a fizetéssel kapcsolatban ködösítenek, maszatolnak, a lehető legkésőbb mondják meg, hátha sikerül úgy behülyíteni valakit, hogy nevetséges pénzért is elvállalja.

2023. szept. 2. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Interjún még szokott béralku lenni. Megkérdezik mennyi a bérigényed, alkudoztok stb. Interjú előtt nem szokás az ilyesmi.
2023. szept. 2. 22:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahol jutalék van, ott általában bérminimum az alap. De amúgy simán kérdezz vissza ilyenkor, hogy legalább egy bérsávot mondjon, hogy ne raboljátok egymás idejét.
2023. szept. 3. 00:38
 5/8 anonim ***** válasza:
70%

Meg amúgy ha elmondanák ezt neked, akkor te már tudnád, és akár a neten közzé is tehetned, mint átlagbért, magyarul véget érne a kis titkolózás, hogy pl a mérnökinfós mennyit keres, vagy egy ügyvéd egy bizonyos cégnél stb...

Nyilván nem gyári munkásról beszélek most. Ami nem szégyen, csak mondom.

2023. szept. 3. 03:44
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

"azt mondta a srác hogy erre sajnos nem válaszolhat."

A bérmegállapodás sok mindentől függ. Lehet, hogy te annyira szimpatikus leszel, hogy inkább többet adnak, mint tervezték, hogy elvállald. Ha most közölnek egy akármilyen bért veled telefonon, lehet, hogy el sem mész.

Az igényeknek találkozniuk kell. Az pedig szinte kizárólag az állásinterjún lehetséges.

2023. szept. 3. 05:08
 7/8 anonim ***** válasza:
78%

"Lehet, hogy te annyira szimpatikus leszel, hogy inkább többet adnak, mint tervezték"

Te melyik filmet nézed? :D

2023. szept. 3. 09:45
 8/8 anonim ***** válasza:
33%

"Te melyik filmet nézed? :D"

Azért, mert te még nem találkoztál ilyesmivel az életedben, még létezik. Én már találkoztam.

2023. szept. 4. 03:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!