Van értelme mostanság regisztrálni a munkaügyi központba?
Tb-re 9600-at fizetek jelenleg, átvállalás nem játszik, és vidéki vagyok.
Elsősorban dolgozni szeretnék, de belefáradtam, hogy hiába jelentkezek meghirdetett állásokra, szinte vissza se jeleznek, az önéletrajzom is többször átírtam. Akár valami tanfolyamra is beülnék.
Nem a munkaügyi központ fizeti a tb-t.
Röviden. Regisztrálsz a munkaügyi központban. Kapsz erről egy igazolást. Azzal bemész az önkormányzat szociális osztályára és kérelmezed a tb-d rendezését szociális alapon. Ki kell tölteni egy nyomtatványt, nyilatkozni kell, hogy milyen bevételeid vannak stb. Ha ez megvan az önkormányzat lejelent az államkincstár felé, hogy neked szociális alapon jár a tb.
Ennyi értelme van ha bejelentkezel a munkaügyin.
Szoktak lenni tanfolyamok is, de elég komolytalanok.
Köszi, de mivel nem egyedülálló vagyok, azt a nagyon minimális 1 főre jutó jövedelmet, ami alatt adják meg túlszárnyaljuk, így nem járna.
Egyéb szolgáltatásokra lettem volna kíváncsi, mint segítségnyújtás munkahely keresésben/közvetítésben, tanfolyam, vagy olyan, mint közmunkára kiközvetítés létezik még? Egye fene az is jó volna.
A munkaügyiben való regi kell a TB-hez, ha nem akarod fizetni, ezért mondtam hogy menj oda. Az önkormányzat fizeti, de a munkaügyiben elmondják, hogy hova is menj onnan pontosan melyik részhez, mert az önkormányzat nagy. Ezért mondtam, hogy intézik menj el
Érdemes elmenni. Sok munkahelyre el tud küldeni a munkaügyi. Barátomnak diplomás állást is tudott adni!
Ha az elmúlt x időn (talán 2 év, nem tudom pontosan) belül volt legalább 365 nap munkaviszonyban töltött időd, akkor álláskeresési járadék jár 90 napra, és a tb-d is rendezve van.
Egyébként állásokat kereshetsz a vmp.munka.hu oldalon is, vagy ott az Indeed, Profession, LinkedIn, Facebook csoportok, esetleg Jófogás, és persze ismerősöket is megkérdezhetsz, hátha tudnak valamit.
Ezen kívül nézd meg a közeledben lévő szimpatikus cégek karrieroldalát, és ha látsz szimpatikus álláshirdetést, pályázz rá a cég saját oldalán. Ha nincs konkrét álláshirdetésük, akkor pedig csak regisztrálj be a karrieroldalukon, és ha később lesz a megadott adataid, önéletrajzod alapján számodra megfelelő állás, értesíteni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!