Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha elmegyek mongolok, vagy...

Ha elmegyek mongolok, vagy eszkimók köze pár évre, vagy 10 évre nomád életmódot élni, akkor majd ha visszajövök mit tudok írni az önéletrajzba, hogy legalább egy gyári operátori állást megkapjak (ha lesz még olyan)?

Figyelt kérdés
Most ez komolyan érdekelne, nem trollkodás.

2023. szept. 1. 03:09
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az eszkmióknak poliszintetikus nyelveik vannak, nagyon gazdag morfológiával. A tudása elvileg eléggé értékes, bár nem vagyok biztos a közvetlen pénzügyi vagy munkaerőpiaci hasznosításának a módjában.

Sajnos magam is személyiségzavarokkal, vvalamiféle PTSD jellegű tünetekkel, és figyelmezavaokkal küzdök gyerekkrom óta. A ,,középső szibériai-eszkimók'' (Central Siberian Yupik, St Larence Island Yupik) nyelvével 1997 óta fogalkozom, bár az első években (2000 körül) és az utóbbi években (idén) intenzívebben. Megélni matematika, algebra, logika, pontosabban az ezeken alapuló programozási nyelvekből élek meg (Haskell, Agda, újabban kis Rust meg Scala). Igazából a természettudomáynok meg a nyelvek voltak azok amik végigkisérték az életem, afféle kompenzálásképp.

2023. okt. 19. 14:31
 12/12 anonim ***** válasza:
Amúgy én is azért foglalkozom eszkimók, egyéb vadnépek nyelveivel, hogy megértsem az őskommunizmus működését, és azt általánosítva valahogy feltaláljam hogy lehetne skálázható módon ma is működő kommunizmus fajtát működtetni. Kiváncsi vagyok, vane valami általánosítható matematikai elv, ami esetleg elkerülte eddig a tudósok figyelmét, és esetleg valamelyik eldugott vadnép társadalomszervezetébe, mitológiájában meg el van kódolva valahogy.
2023. okt. 19. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!