Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az önéletrajzomban ez rossz...

Az önéletrajzomban ez rossz pont lehet?

Figyelt kérdés

2021-ben szereztem jogász diplomát.

Azóta volt 3 állásom, (2 év alatt) amiből csak 2 igazán releváns, a harmadik 100%-ban elüt a szakmától, csak "kellett a pénz" alkalmi meló, azt nem is írom bele ezt az önéletrajzomba.

Az önéletrajzomban ez az 1 év alatt 2 állás egy ronda pont? A HR-esek és a vezetők hátrányban részesíthetnek amiatt hogy az önéletrajzomban van 2 állás? (egy 6 hónapos és egy 3 hónapos.. sajnos jól belenyúltam 2x a "jóba" esélyem nem volt kb. bent maradni...)

Már álláskereső vagyok 3 hónapja, és naponta adom be minimum 3 helyre az önéletrajzomat, nem feltétlenül jogi állásokra, de nincs semmi.

28 éves srác vagyok.

Nem tudom mi lehet a gond, nem hiszem hogy az önéletrajzom csúnya lenne, sok készség fel van benne tüntetve. Mégis, már 3 hónapja beadtam vagy legalább 100-200 közötti helyre, és nem igazán hívnak interjúzni sem..

Járt már valaki hasonlóan?

Tudnátok tippeket adni? Írjátok le azt is mit gondoltok erről.

2023. aug. 26. 15:22
 1/2 anonim ***** válasza:
81%

Én ezt még nem tartanám rossz pontnak - ha 4-5 év alatt lenne feltüntetve 4-5 állás, azt igen, mert az arra vallana, hogy mindig továbbállsz, míg ez a helyzet inkább arra, hogy még nem találtad meg a helyed.

Sajnos az ismeretség nagyon sokat számít:(

Próbálj meg olyan helyekre is jelentkezni, ahol ugyan most nem hirdetnek, de szívesen dolgoznál, ezekből is kisebb helyekre írj (nagyobb az esély, hogy legalább válaszolnak)

Én szereztem már úgy állást, hogy ráírtam csak úgy egy kis cégre, nekik nem kellett ember, de egy ismerősüknek igen, csak még nem kezdett el hirdetni. Persze, mázli kell hozzá, de mihez nem?

Fel a fejjel!

Sok sikert!

2023. aug. 26. 16:36
 2/2 anonim ***** válasza:
60%

Én egy két munkahelyet ki is hagyok az önéletrajzból ha rövid állomások voltak.

Egyébként senkit nem érdekel hol mennyit voltál. Ez is a felgyorsult világhoz tartozik.

Azonkívül teljesen mindegy melyik félnek mi miatt nem jött be egy egy munka.

Elvégre van az embernek magánélete is.

Maximum az nevetséges ha valaki 10 év alatt több oldalas lajszromot szedett össze. De ott sem értem minek felsorolni mindet, szóval ez az ő hülyesége hogy egyáltalán beleírja az önéletrajzba.

Szerintem nem ez a probléma hogy nem hívnak be.

Ha kell a pénz, helyezkedj el valami aljabb melóra addig is, és keresgélj mellette.

Válságban az ország és ez még csak a kezdet. Ez tobább fog gyűrűzni. Ott kezdődik minden hogy megállnak az építkezések felújítások, megszüntetik a babaprojekt támogatásokat, ezzel minden meg fog állni.

2023. aug. 26. 17:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!