Bejárnál napi szinten Bécsújhelyre autóval 2x 70 perc (2X80 km-t); havi nettó 2500 euróért, 2 műszakba, heti 38.5 óra munkáért?
Jelenleg GyMS megyében dolgozom, 3 műszakban, műszakpótlékokkal, kafetériával, albérlet támogatással együtt keresek úgy 480-500-at túlóra nélkül. Persze ettől több a 2500 euró.
További pro-kontra:
Jelenleg olyan 25-30 perc alatt érek be munkába. Van itt is 13. havi fizetés, de csak alapbérrel számolva, mindenféle juttatás nélkül és csak 20 munkanappal, ez olyan 350. 14. havi fizetés nincs mint Asuztriában.
És persze 3 műszakban kell dolgozni.
Gyakoriak a túlórák. Átlag túlórával 6 kiló is meg van, amikor nagyon sok a túlóra, akkor a 7 is. De azért a pénzért már tényleg nagyon sokat dolgozom és szinte nulla szabadidő.
Osztrák oldal: kevés túlóra (vagy egyáltalán nincs), 13-14. havi fizetés, több alapszabadság (ha jól tudom, akkor 25 nap)
2500 euró.
Csak 2 műszak.
Viszont 70 percet kellene menni autóval és messze is van - 80 km.
Viszont több a pénz túlóra nélkül is és több a szabadság, szabadidő.
Jelenleg pl ha délelőttre megyek dolgozni, akkor olyan 4:30-kor kelek és 5-kor indulok.
Akkor meg kellene kelni 3:50-kor és indulni 4:20-kor.
Nincsen olyan állás, amiért napi több, mint 2 órát ingáznék...lélekölő.
Vagy költözöm, vagy nem vállalom el.
Én is úgy vagyok vele, vagy tizenöt perc kocsival munkába, az odavissza 30, vagy el sem vállalom, vagy költözöm.
Hat előtt meg biztos hogy nem kelnék fel. Legkorábban hétre járnék de télen az is necces.
Én nem járnék be 2500 Euróért, tekintve, hogy most otthonról dolgozva keresek 4200 Eurót. :P
De viccen kívül, napi két és fél óra ingázás az rengeteg! Alig lenne szabadidőd. Ugyanakkor az Osztrákok normális munkaadók, a fizu még az ingázást beleszámítva is több lenne. Ha fiatal vagy, lehet, megéri bevállalni, én így 40 évesen már nem vagyok hajlandó ingázni a melóba.
De nagy kérdés, hogy az osztrákoknál alkalmazott lennél-e vagy alvállalkozó?
Merre dolgozol most ha nem titok?
Amúgy megéri szerintem. Nagyon sokan ennèl jóval kevesebbért ingáznak ki. Speciel apósjelöltem 2x120km-t ingázik 1800-ért viszont ők felváltva szoktak menni.
Én 1éve tömegközlekedéssel ingáztam napi 1.5órát, gyűlöltem. Autóval nem tudom, hogy mennyivel rosszabb, de ott már nagy ráfizetés nem?
Ha számolgatunk egy kicsit, most tudsz mondjuk 645ft-ért tankolni Ausztriában, 160km-en mondjuk 6.5l fogyasztásod van átlagosan, az naponta 160/6.5*645==15876.92308HUF ezt felszorzod 5-el, hogy megkapd az egész hetit és még 4-el, hogy négyhetit megkapj összesen 317538.4615HUF! Ez most jelenleg 831.73EUR. 2500-ből kivonjuk a 831.73-at,a maradékot felszorozzuk az euró jelenlegi árfolyamával 381.82-vel az 636,978HUF maradt meg.
Tehát ha tudnál mondjuk szállást találni 600eur környékén már jobban megéri. Feltéve ha nincs gyerek vagy komoly párkapcsolat és csak a pénz számít.
Azt sem tudom, hogy milyen kocsid van és hogy vezetsz, ezek a számok csak közelítő értéket mutatnak, de nem olyan megérős az ingázás számodra szerintem.
#7 Elszámoltad! A 160/6,5 az nem jó, mert azzal azt számoltad ki, hogy hány kilométert tud menni egy literrel, ha 160 km-en fogyaszt 6,5-et.
De itt 100km-re kell vetíteni a 6,5-es fogyasztást, azaz 160*6,5/100 = 10,4 azaz ennyi litert fogyaszt 160km-en, vagyis napi 10,4*645 = 6708 forint, tehát egy hónapban 21 * 6708 = 140868 forint. Jóval kevesebb, mint amit te számoltál.
7-es
Ausztriába is van bejárás támogatás csak ott adóvisszatérítéskor kapják vissza egy összegbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!