Melyikkel járnék jobban? Ausztria vagy mérnöki szak?
Autószerelő a szakmám jelenleg karbantartóként dolgozok, de agyon nem akarnak fizetni.
Két opción töröm magam, az egyik, hogy neki állok egy mechatronikai/gépészmérnöki BSC-nek bár úgy tudom, hogy a gépészek alul vannak fizetve
Avagy tanulom a németet és elkezdek ingázni ausztriába, igazából akármilyen munkára.
Melyik lenne jobb döntés?
Rövid távon Ausztria, közép és hosszútávon mérnökképzés.
Persze, az alap gépész diploma kegyelemkettessen nulla tapasztalattal sz/rul fizet. De rajtad áll, mit kezdesz vele.
Gépészmérnökire biztos nem pazarolnám az időmet, amikor ott a villamosmérnöki/mérnökinfó, ami másfél-kétszeres bért jelent azonos tapasztalattal.
Esetleg a mechatronika megérheti, ha jól helyezkedsz.
Az Ausztria rövidtávon jobban hangzik, de feljebblépni versenyképes tudás nélkül ott sem tudsz, csak beragadsz a csicskamunkába közepes (itthon sajnos jónak számító) bérrel.
Tudom azért is inkább a mechatro felé hajlanék jobban.
Villamosmérnökitől kicsit “félek”, hogy túl kemény lenne, mérnökinfó meg szerintem még durvább
Gépészmérnök vagyok én is. Hát itt nagyon durván neked kell a béredet kihajtani, én 5 éve végeztem és most értem el egy magyar viszonylatban elég jó bért. Magamhoz képest meg pláne. De külföldön teljesen jó végzettség, úgyis a nyelvtudás számít egy pár év tapasztalat után.
Mechatroval én nem tölteném az időm ,akkor már inkább a villanyos. Az mehet programozónak is, talán még jobb is mintha sima szoftverfejlesztőnek mennél.
Én ha újrakezdeném, tuti villamosra mennék és másodsorban IT-ba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!