Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyikkel járnék jobban?...

Melyikkel járnék jobban? Ausztria vagy mérnöki szak?

Figyelt kérdés

Autószerelő a szakmám jelenleg karbantartóként dolgozok, de agyon nem akarnak fizetni.

Két opción töröm magam, az egyik, hogy neki állok egy mechatronikai/gépészmérnöki BSC-nek bár úgy tudom, hogy a gépészek alul vannak fizetve

Avagy tanulom a németet és elkezdek ingázni ausztriába, igazából akármilyen munkára.

Melyik lenne jobb döntés?

2023. aug. 23. 07:10
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Rövid távon Ausztria, közép és hosszútávon mérnökképzés.

Persze, az alap gépész diploma kegyelemkettessen nulla tapasztalattal sz/rul fizet. De rajtad áll, mit kezdesz vele.

2023. aug. 23. 08:07
 2/10 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam a mechatrora is, talán ott jobb a fizetés
2023. aug. 23. 08:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mernok kepzes, ami alatt gyakornoki melo, esetleg 1-2 ev teljes allasos mernokoskodes, es utana Ausztria. Legalabbis az ismerosom igy csinalta.
2023. aug. 23. 09:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Levelezőn csinálnám a bsc-t
2023. aug. 23. 09:34
 5/10 anonim ***** válasza:

Gépészmérnökire biztos nem pazarolnám az időmet, amikor ott a villamosmérnöki/mérnökinfó, ami másfél-kétszeres bért jelent azonos tapasztalattal.

Esetleg a mechatronika megérheti, ha jól helyezkedsz.

Az Ausztria rövidtávon jobban hangzik, de feljebblépni versenyképes tudás nélkül ott sem tudsz, csak beragadsz a csicskamunkába közepes (itthon sajnos jónak számító) bérrel.

2023. aug. 23. 11:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Tudom azért is inkább a mechatro felé hajlanék jobban.

Villamosmérnökitől kicsit “félek”, hogy túl kemény lenne, mérnökinfó meg szerintem még durvább

2023. aug. 23. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:
Én gépészmérnökit végeztem. Kerüld el. Siralmasak a fizetések. És az a durva, hogy még így is a harmadik kegjobban fizetett mérnöki végzettség. Az első a villamos, második a mechatros (mérnökinformatikuszlt általában az IT-hez sorolják) Akkor már inkább mechatronika.
2023. aug. 23. 14:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Gépészmérnök vagyok én is. Hát itt nagyon durván neked kell a béredet kihajtani, én 5 éve végeztem és most értem el egy magyar viszonylatban elég jó bért. Magamhoz képest meg pláne. De külföldön teljesen jó végzettség, úgyis a nyelvtudás számít egy pár év tapasztalat után.

Mechatroval én nem tölteném az időm ,akkor már inkább a villanyos. Az mehet programozónak is, talán még jobb is mintha sima szoftverfejlesztőnek mennél.

Én ha újrakezdeném, tuti villamosra mennék és másodsorban IT-ba.

2023. aug. 23. 14:34
 9/10 A kérdező kommentje:
Apósjelöltem napi 1.5-1.5 órát ingázik 1800€-ért. Anyagilak megéri bár tény ő ettől (illetve a te mostani itthoni fizetésedtől) jóval kevesebbet keresett itthon.
2023. okt. 5. 12:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Lol nem ide
2023. okt. 5. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!