Annyira kínálják a multikat a fiataloknak, közben meg ott lenne a közigazgatás?
"Sokan csak kitalálják, hogy szarok a bérek. "
"br 600 mérnök"
Haaat
Én budapesti bérekből tudok kiindulni, de ez junior szint maximum multinál. Ha pályaváltó vagy és junior akkor tényleg nem rossz.
Kezdjük ott hogy azt se tudom hol, mire lehetne jelentkezni. Linkedinen semmi ilyesmivel nem találkozok, de amikor még profession-öztem, onnan se rémlik. Aztán: hogyan lehet bekerülni? Ha jól rémlik valami csomagot kéne összeállítani... na ne vicceljünk már, addig jelentkezek 10 másik állásra. HO adott, megbeszélhető vagy van valami akadálya? Hallani rémhíreket erről is. És ami a legfontosabbb: mi a meló? Ha nagy nehezen bekerülnék egy állasinterjúra, ott érteni fogják, miről beszélek? Van 12 évnyi tapasztalatom, tudok majd rá alapozni? Milyenek a folyamatok? Ha minderről megtudnék legalább egy kicsit, lehet hogy egyszer jelentkeznék egy hasonlóra.
Egyébként viccen kívül szívesebben dolgoznék az államnak mint a vérszívó multiknak de én is pénzből élek, nem fogok étlen-szomjan a Nagyságos Hivatal előtt kódorogni, hogy hátha egyszer megszán és megdob valami belépő szintő melóval, nettó 199 ezerért. Ha érted mire gondolok.
Milyen mérnök vagy?
Én örülök, hogy jól érzed magad, és ez a fő lényeg, de ez tényleg kezdőfizetés volt a (mesterdiplomával) multihoz jelentkező frissen végzett ismerőseimnek. Nem azt mondom, nem mindenki ezzel kezdett, de az ismerőseim nagy része 2-3 év tapasztalattal már bőven átlépte ezt. (Szintén budapesti béreket ismerek, többfajta mérnök, de nem IT) Volt, aki az általad leírt rohanós életformával keresett kevesebbet, de - és ettől biztos közeg számomra a versenyszféra - amikor végre elhatározta magát a váltásra, simán válogathatott a lehetőségek közül. Én például egy kis cégnél dolgozom, 8-tól 4-ig, túlóra csak akkor van, ha én szeretném és természetesen kifizetik vagy lecsúsztathatom, a munka érdekes, de nem stresszes, 2 éve végeztem az egyetemen, és br. 750-et kapok. És bennem meg folyton az a dilemma van, hogy nem kereshetnék-e többet, nem megalkuszom-e, mert nagyon szeretem, amit itt csinálok.
Szintén ismerősöktől úgy látom egyébként, hogy tényleg igaz, hogy a közigazgatás nem egyenlő azzal, hogy tanárbéreket kap az emver mérnökként, mert nem akkora a különbség, de azért átlagban egy kicsit alacsonyabbak a bérek, az emellé nyújtott "előnyök" pedig inkább hátrányt jelentenek a fejlődésre vágyó fiataloknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!