Ezt tényleg titkolnom kellene?
Elkezdtem munka mellett az MBA-t csinálni, és ismerősöktől azt hallottam, hogy ezt inkább ne hangoztassam, sőt, egyenesen titkoljam el a főnököm elől, nehogy azt higgye, hogy a pozíciójára pályázom.
Tényleg nem kellene erről beszélni?
Cége és főnöke vállogatja.
Van ahol örülnek neki, van ahol megy a féltékenykedés.
Ez utóbbi nem is gond, mert legalább kiderül, hogy milyen jó kis mérgező légkör van a cégnél, és időben lehet pattanni.
(btw, az ismerősök mindig olyan qva okosak, az ilyen tanácsokkal. Team lead vagyok, az embereimtől mindig hallom a hasonló sztorikat, hogy ismerősök azt mondták, hogy így viselkedjenek, meg úgy, a fejem fogom az ötletek 99%-tól)
Titkolnám én is, úgy megégettem magam zsinórban 3 főnökkel. Ha nem is hiszi azt, hogy az ő székére törsz, hosszú távú konkurenciát még láthat benned. Ez megnehezíti az együttműködést, és mivel hatalmi pozícióban van, könnyen keresztbe tehet neked az arra alkalmas pillanatban. Pl. elkövetsz valami piszlicsáré hibát amiből óriási ügyet kreál ellened. Aztán pislogsz nagyokat a megkezdett mba-ddal megy kirúgás közeli helyzetben...
Életemben akkor tudtam utoljára elevickélni a melóban amikor kicsit hülyének, kicsit lassúnak néztek. Onnantól hogy szemmel láthatóan vannak céljaim, préda vagyok ahogy mindenki más is. Szomorú, de ez van.
Normális helyen előre megbeszélik és ennek megfelelően akár támogatnak is és karriercélokat jelölnek ki.
De komolyan MBA szinten ezt itt így meg kell kérdezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!