Mennyivel véled úgy, hogy többet kéne keress, hogy olyan életszínvonalon élj, amit elképzelsz?
Én pár hónapja keresek annyival többet, hogy olyan életszínvonalon éljek, amit elképzeltem. Ez nálam kb 450 ezerrel jelentett többet havonta.
De lehet, befigyel majd a lifestyle inflation, szóval jövőre már lehet még több kellene...
Jelenleg: nettó 385.000
Min. kívánt: nettó 450.000
Ahhoz, hogy ne legyek minden hónap végén mínuszban, ne kelljen emiatt étkezéseket kihagynom, számlák befizetését halogatnom, pénzt kölcsönkérnem: 50 000 Ft-tal többet, ami a jelenlegi teljes (nettó fizetés + minden juttatás) jövedelmem kevesebb mint 10%-a.
Ahhoz, hogy eljussak fogorvoshoz, új szemüveget csináltassak stb. (van 10-20 ilyen tétel a listámon) szintén kellene havi 50 000 plusz.
Tehát 600 körül van a minimuma annak ami kényelmes.
Lehet hogy pazarló az életmódom de ezekhez a munkákhoz ezek a körülmények sajnos szükségesek. Nem tudok (teljesen) balkáni színvonalon élve (teljesen) nyugati színvonalú szolgáltatást nyújtani, hiába lenne ez a multik célja. Törekszem rá, különben éhen halok, de van egy szint ami alá nem tudok bemenni.
Ha legalább az inflációt követte volna a bérem, az első 50 még meg is lenne.
El vagyok adósodva, ez is tény, bár egy havi 20-22 diákhitelre talán nem vészes. De hogy ettől is szabaduljak, meg még félre is rakjak, meg netalántán legyen hobbim és néha kulturálodjak, további 100-150 Ft-ra lenne szükségem. Ez már 750.
Afölött nekem egyelőre álom szint, ahol már valódi megtakarításokról, komolyabb projektekről, minőségi életmódról lehet beszélni.
Egyelőre megpróbalom megtartani-elérni az 500-600 közötti szintet, néha ez is lehetetlennek tűnik.
Érdekes kérdés, a jelenlegi életszínvonalam alapvetően rendben lenne. Viszont így nem tudok ingatlan terén előrelépni belátható időn belül.
Tehát ha mondjuk valaki hozzámvágna 20-30-40 milliót, akkor a jelenlegi béremmel a jelenlegi életszínvonalam rendben lenne és az "inflációkövető" szinten ellennék. De nyilván, ahogy előttem fogalmazott az egyik válaszoló, lehet, hogy az igények növekednének hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!