Hogyan lehet ,hogy kb 10 év alatt 3 szorosát keresi egy kereskedelmi dolgozó?
Amikor én középiskolás voltam, 10 éve, még egy árufeltöltő nettó 60-90 ezer közt keresett, hónap végén már nem volt mit enni-e. Akkoriban minket középiskolásokat fenyegettek, ha nem tanultam éhen fogtok halni, árufeltöltőként.
Ma egy árufeltöltő a net szerint 250-300 nettót vagy még többet keres, ami azért elég jó pénz. Mi lett, hogy ennyit emelkedett a kereskedelmi dolgozók bére az elmúlt években?
1. Nem mindenki keres ennyit. Az Aldi és a Lidl pl. híresen jól fizet, de mondjuk a Coop pedig híresen szarul.
2. Munkaerőhiány. Mivel egyre kevesebben hajlandóak ilyen munkát végezni (rengetegen kimentek külföldre, egyre kevesebb a gyerek, más pályákat preferálnak az emberek), ezért felmegy a munkaerő ára ebben a szektorban (is), a munkáltatók egyre többet hajlandóak fizetni a munkaerőért arányaiban is.
2010 körül a kenyér 200 forint volt, most meg még 800-ért is simán találsz.
Szóval így.
"Hogyan lehet ,hogy kb 10 év alatt 3 szorosát keresi egy kereskedelmi dolgozó?"
Pl. Infláció és főleg az, hogy ma 3 ember munkáját végzi el ugyanaz a kereskedelmi dolgozó, nem véletlenül nagy a fluktuáció!!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!