Villanyszerelési ismereteket autodidakta módon el lehet sajátítani? Könyvet, irodalmat vagy jó weboldalt ajánlanátok?
Mint írtam, nem feltétlenül akarok villanyszerelővé válni, csak 1-2 alap dologhoz szeretnék érteni (csillár kapcsolás, kapcsolók, esetleg konnektor, ilyenek...). A csillárt a legtöbb (ezermester-féle) férfi igenis ki tudja cserélni, életveszély nélkül. Nekünk sem villanyszerelő csinálta és nem halt bele. Sőt, még működik is. Tudom, hogy van egy feketével jelölt fázis, kékkel a nulla és zöld-sárga félével a védőföldelés. Na, ahogy az előző be volt kötve, ugyanúgy kell a következőt is és akkor nem lesz hiba. Csak fontos, hogy minden vezeték a megfelelő jellel legyen ellátva. Meg egy fáziskereső ceruza kell. Villanykapcsolót is cseréltem már le. Régi vacak helyett glimm lámpásat raktam be. És túléltem, működik! Mégsem vagyok (sajnos) villanyszerelő, mert akkor még többet értenék az egészhez...
Amúgy, igen, köszönöm a segítséget, jöhet bármi infó, ami jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!