Mi az oka annak,hogy ennyivel több embert vettek föl felsőoktatásba ? Mi a francnak ?? Persze a többség a divatos menedzsement-marketing-bölcsészet szakokra megy,amiből már ígyis halálos túlképzés van. Szakmát meg senki nem akar tanulni...
Na, akkor hajrá, irány hegeszteni külföldre! Vagy nem akarsz dúskálni a javakban? Hiszen ott a hegesztők az új milliárdosok....dolgozni se kell, csak X5-el furikázni.
Most akkor képzeld el, hogy mennyit keres külföldön egy mérnök, aki eleve úgy indul el, hogy alapból beszél legalább angolul.
Az a baj a hozzád hasonló proletárokkal, hogy csak anyagi javakban tudjátok mérni a sikert. "Juj a Józsi kiment kűfődre, oszt vett magának béjemvét, látod a hülye mérnök meg itten szív kéccázezeré!"
Akkor most hasonlítsd össze egy itthon dolgozó hegesztő bérét egy szintén itthon dolgozó mérnökével. Plusz még a munkakörülményeket is össze lehet vetni....lehet nagyon meglepődnél.
Amúgy ezt a régi munkás-értelmiségi ellentétet a Kádár-korszak óta nem sikerült kinőni, pont az ilyen idióták miatt. Akkor is az volt a hatalom célja mint most: egymásnak ugrasztani a különböző rétegeket, hogy ők nyugodtan tudjanak lopni. Oszd meg és uralkodj.
"ez a srác azt mondta alig költ kinn, 1500-2000 eurója megmarad simán havonta. Ez 5 év alatt 90-120 k euró,ami jól számolom kb 40 misi... Egy mérnöknek otthon mikor lesz összegyűjtve ennyije hadd kérdezzem már meg ?"
Ömm, én most nem akarok vagizni, de diplomásként ennyit én is félreteszek és nem is vagyok egy világi nagy koponya és 30 éves vagyok, és szerintem nem is vagyok igazán jól megfizetve. Külföldön nyilván sokkal többet keresnék én is. De amúgy meg mit rinyálsz, hogy más mit csinál, menj ki te is hegeszteni külföldre, aztán kész, nem?
Kérdező!
Lehet, hogy a hegesztő meg a kőműves, meg a burkoló most jól keres, de nézd meg őket 20 év múlva, hogy az egészségük hol fog tartani...
A hegesztő beszívja a sok káros gőzt-gázt és a szeme is hamar tönkremegy,
a burkolónak meg kimennek a térdízületei pl. és hamarabb lerokkan minden fizikai munkás.
Nem véletlen, hogy a legtöbb szaki idősebb korára ha tud, akkor vállalkozik és ő már csak a munkát veszi fel.
De nincs új, jól képzett utánpótlás, mert nem tanítják meg a szakmát.
Míg egy irodában akár 80 évesen is elpötyöghet egy diplomás ember.
Feltéve, ha nem cserélik le egy fiatalra..
"Mi az oka annak,hogy ennyivel több embert vettek föl felsőoktatásba ?"
Az, hogy pl. sok helyre nem kellett emelt szintű érettségi, és így most azoknak is esélyük nyílt tovább tanulni, akik már régebben érettségiztek, és szakmával, munkatapasztalattal a kezükben döntöttek úgy, hogy diplomát szereznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!