Mennyit keres most egy “vezető jegyvizsgáló”?
Köszönöm szépen mindkettőtöknek…
Második! Te is ezen területen dolgozol?
4/4-es
Átlagosan hány órát dolgoznak egy hónapban? Mi a különbség egy jegykezelő és egy vezető jegykezelő között?
Ezt még 5 éve írtam, azóta is aktuális.
A vasútnál három "kalauz" munkakör van.
(az ellenőrző közeget most nem írom le)
Fedélzeti jegyellenőr: Ők forgalmat nem tanulnak, csak és kizárólag kereskedelmi feladatik vannak (jegyeladás,ellenőrzés) a kereskedelmi vizsga MÁV-n belüli így viszonylag könnyen megcsinálható. Önállóan egy vonaton nem dolgozhatnak.
Jegyvizsgáló: Kereskedelmi rész ugyanaz mint fentebb leírtam, de ők már viszont forgalmat is tanulnak, a tanfolyam végén hatósági vizsgát kell tenni a KTI-nél.
Itt már elég sok a bukás, nehéz az anyag, de tanulással azért megcsinálható, első sikertelen vizsga után még van 2 lehetőséged. Ők sem dolgozhatnak önállóan.
Vezető jegyvizsgáló: Kereskedelmi rész szintén ugyanaz, viszont a forgalomból itt már sokkal többet és részletesen tudni kell. A vizsga szintén KTI-nél van, magas követelménnyel ezáltal magas a bukások aránya is.
Főbb feladatik a kereskedelmi részén kívül a vonatterhelés elkészítése, MV felhatalmazása indulásra, szükség esetén fékpróba megtartása, tolatás vezetése.
Ők már egyedül vagy alájuk beosztott jegyvizsgálóval dolgoznak.
Az hogy mennyi a kötelező óra egy hónapban attól függ, hány munkanap van egy hónapban. pl: 21 munkanap, akkor 21*8=168 a kötelező ledolgozandó óra, e felett amit dolgozol azt már túlórában fizetik. Vannak olyan telepállomások ahol nem nagyon van túlóra, de mivel nagy a munkaerő hiány így legtöbb helyen rengeteg túlóra van, 20-30 óra havonta simán van. A beosztásodat mindig előre egy hónapra megkapod, egy nap maximum 16 órát dolgozhatsz, tehát ha pl egy hónapban csak hosszú szolgálatokat kapsz akkor simán lehet olyan hogy egy hónapban csak 12-13 napot kell dolgoznod.
Az én fizetésem 450-500 netto, átlag kb 20 túlórával.
Nagyon szépen köszönöm 6/6-os!
Nagy segítség a döntéshozásban, amit írtál. Köszönöm!
Érdeklődni szeretnék,hogy mi most a helyzet ezen a területen kezdőként?
Nagyon jó válaszokat olvastam itt ,de érdekelne ,hogy egy kezdődnek is ennyi a bére vagy ebben van esetleg a többéves munkáért járó "pótlék "is?
Milyen +juttatások vannak meg efölött a fizetés mellé (szép kártya,étkezési jegy...)vagy ez 450-500e összegben benne van?
Köszönöm 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!