Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségi után hogyan lehet...

Érettségi után hogyan lehet valakiből autószerelő?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy pontosan az felnőttképzés hogyan zajlik, gondolom estin, de nem tudom, hogy hány órától. Mellette még dolgozni is kéne és előtte, vagy utána még a jogosítványt is meg kell csinálni.
2023. júl. 28. 07:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Elvégzel egy gépjármű mechatronikai technikus vagy gépjármű mechatronikus kézpést. Lehet csinálni nappali, esti (2-3 hétköznap szokott lenni, 5 óra körüli kezdéssel este kb. 8-ig) vagy hétvégi (minden 2. héten szombat és vasárnap, reggeltől késő délutánig) oktatásban.

Én csináltam felnőttképzést hétvégi megoldásban, szerintem az esti kevésbé fárasztó, főleg ha csak heti 2 napot kell menni. Ha a hévégi képzést választod 1 évig minden 2. hétvégéd rámegy, ami szerintem sok szabadidőt jelent.

Ha beírod a keresőbe hogy gépjármű mechatronikai technikus képzés, a különböző oktatóközpontok weboldalán találsz pontosabb infót a képzésről.

Itt van egy példa:

[link]

2023. júl. 28. 08:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekünk kedd-csütörtök volt oktatás 14:30-tól 19:00-ig

Nah ez a valóságban úgy zajlott, hogy 15:00-től 17:00-ig voltunk bent. Én 2 műszakban dolgozok tehát csak 2 hetente jártam be. 10-11-en voltunk az osztályban az órán általábn 3-an voltunk.

Estin nagyon rugalmasak szóval szerintem nem lesz gond. (Tapasztalataim alapján)

2023. júl. 28. 14:59
 3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem akkor inkább a hétvégit fogom választani
2023. júl. 28. 16:12
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Ja meg olyat is hallottam, hogy nem éri meg autószerelőnek lenni, mert már egyre gyakoriabbak az elektromos autók. De nem értem, azokat nem kell szerelni, vagy mi?
2023. júl. 28. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:

De kell, csak mas a hajtaslanc, az elektromos rendszer es az eroforras.

Futomu, fek, karosszeria, kormanymu azokban is van.

Elektromos autora is van kulon kepzes.

2023. júl. 28. 16:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyebkent nem az elektromos autok miatt nem eri meg, hanem a szutyok fizetesek miatt. Ahhoz pedig hogy sajat muhelyt nyiss nagy toke kell.
2023. júl. 28. 16:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Alternatív járműhajtási technikusként szerelhetsz hibridet illetve elektromos autót.

Gépjármű mechatronika technikus lényegében Autószerelő és Autóelektronika műszerész egybe. (Papíron)

Egyèbkènt ahogy fentebb is írták a fizetés miatt nem éri meg, viszont itt is vannak kivételek illetve 1-2 év tapasztalattal már azért talán normálisabban is tudsz vele keresni plusz otthon tudsz maszekolni.

Viszont ezzel a szakmával elmehetsz más hasonló területre is dolgozni, nem kell feltétlen csak autókat szerelned.

2023. júl. 28. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!