Bruttó 380 ezres fizetés rossznak számít manapság?
Igen. Még nettóban is.
Az áltag kereset most 568k a medián pedig 422k.
Tehát ez azt jelenti, hogy bőven kevesebbet keresel, mint az ország fele és az átlag keresettől nagyon elmaradsz.
Ezen felül érdemes a számok összehasonlításán kívül azt megnézni, hogy mire elég a pénz, amit keresel. Ha jobban utána számolsz a br 380, nem valami sok dologra elég.
Nyolc általánossal napi 8 órában jó fizetésnek számít.
Viszont egy angol német szakos középiskolai kezdő tanárnak szerintem ez szerintem nagyon kevés.
Érettségiztem és szakmám is van, ebben dolgozok, de a nettóm 319000. Semmi féle adókedvezményem nincs. Lehet sz@r, de legalább van munkám, mert minden vágyam, hogy váltani tudjak, de havonta 1 állásra tudok pályázni ami a szakmámba vág.
És ez egy budapesti multi. A cafetéria kicsit megdobja, pláne így, hogy augusztustól lehet élelmiszert is venni rajta, de így sincs 380 nettó.
9# "havonta 1 állásra tudok pályázni ami a szakmámba vág"
Mért? Munkaváltásnál pont az adja a kezedben az erőt, ha magabiztosan tudod mondani, hogy több ajánlatot is kaptál. Ezzel lehetséges a béralku is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!