Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 33 évesen milyen szakmát,...

33 évesen milyen szakmát, vagy képzést végezzek el?

Figyelt kérdés

33 éves férfi vagyok, jelenleg középvezetőként dolgozom a logisztikában, végzettség nélkül.

Egyre jobban érzem kellene valami papír, hogy azért mégis...mert lehet kevés lesz az érettségi + a sok tapasztalat egyszer.

12 éve dolgozom folyamatosan a logisztikában, ezért a felsőfokú logisztikai menedzser képzést néztem ki MLE-n.

Fősulit, diplomát nem akarok, ebben nem gondolkozom, nem szeretnék 4-5 évig tanulni.

Magyarországon tervezem a jövőmet.

IT-s dolgokat hallottam a csapból is ez folyik, de nagyon távol áll tőlem az a világ, és a rövidebb képzéseken megtanulható dolgok nem elegek ahhoz, hogy normális fizuért felvegyenek valahova + tapasztalatom sincs ebben. Autodidakta módon meg nem érzem magamban azt, hogy naprakészre tudnám hozni a tudásomat.

Inkább irodai képzések, és online végezhető képzések érdekelnek.

Nem büdös a fizikai munka sem, de sosem dolgoztam aktívan benne.

2023. júl. 24. 13:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Sok tényezőtől függ, hogy merre érdemes elindulni. Az is nagy kérdés, hogy a cégnél maradnál, vagy másfelé lépnél tovább. Illetve ezekben mi tudna inkább segíteni. Mennyire nézelődtél, mik a lehetőségek, minek érezted hiányát az állásinterjúknál?

Ha most logisztikában dolgozol, akkor egy szakirányú képzést akár még támogatni is hajlandó lehet a céged, főleg ha meg tudod indokolni nekik, hogy miben tudná ez segíteni a munkádat.

De akár valamilyen kapcsolódó szakmai képzés, vagy akár egyetem támogatására is hajlandóak lehetnek. (Igen, vettem az adást, hogy főiskolát, egyetemet nem akarsz.)

Ha csak érettségid van a szakmai tapasztalat mellett, akkor lehet, hogy más céghez hasznos lenne valamilyen egyetem. Komolyabb pozícióhoz van ahol nézik, hogy van-e diplomája az embernek és ez akár beugró kérdés is lehet - van viszont, ahol a szakmai tapasztalat, jó referenciák bármilyen képesítésnél többet számítanak. Ez leginkább azon múlik, hogy hova és milyen pozícióba szeretnél váltani.

Ha ezen a területen jól érzed magad, egyhamar nem biztos, hogy rákényszerülsz a váltásra, bár az AI terjedése lehet, hogy ezt is alaposan felbolygatja majd.

Az informatika (túl azon, hogy nagyon sok féle területet magában foglalhat) nem könnyű, ha nem érdekel alapvetően és pláne, ha nincsenek meg a szükséges alap készségeid (analitikus gondolkodás, problémamegoldó készség) és matematikai tudásod, amire a képzést alapozni lehet, akkor akár nagyon kín keserves is lehet.

Szerintem logisztika mellett az irodai környezetben valamilyen közgazdaságtani képzést, illetve a cégvezetésben népszerű nagyvállalati szoftverekkel kapcsolatos képzéseket, PowerBI, SAP, stb. lehet érdemes elsajátítani, mert ezeket előszeretettel kérik a cégek és talán akár többet is tudnak számítani, mint egy másik tanfolyam, ha már nem diplomára hajtasz. De sok cégnél már azzal is ki lehet tűnni és akár elő is lehet lépni házon belül, ha az Excell makrókat és egyéb komolyabb funkcióit nagyon magas szinten el tudod sajátítani. Ezt viszont más céghez jelentkezve nehezebb lehet eladni extra tudásként, amíg nem tudod demonstrálni, mert mindenki azt hiszi, hogy ért az Excellhez, amíg bele nem fut valami olyan kihívásba, amivel már kevesen boldogulnak.

2023. júl. 31. 18:03
 12/12 anonim ***** válasza:
0%
Tankvezeto.
2023. aug. 29. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!