Megéri a szlovák vasútnál dolgozni?(ŽSSK)
Mondjuk egy jegyvizsgáló,és vonatkísérő személyzet tagja mennyit keres nettóban egy hónapban?
Esetelg valaki dolgozik/dolgozott ott?
Železničná spoločnosť Slovensko. Ha tökéletesen ki tudod ejteni, már mehetsz is.
Viccen kívűl: a MÁV-hoz képest mennyország. Még Kassától keletre is. Megéri tehát.
Beszélek szlovákul,persze nem úgy,mint akinek ez az anyanyelve,de megtudom értetni magam hálistennek.Ez mondjuk szerintem annak is betudható,hogy sokat járok át,és kezdetben annyit tudtam,csak,hogy ahoj nehovorím po slovensky:D
Ahhoz képest szépen "rámragadt" a nyelv:)
Az érsekújvári járásba keresnek most jegyvizsgálókat,akár nemzetközi szerelvényekre,többek között Metropolitan-ra is,azon akár a Budapest-Bratislava szakaszt is tudnám vállalni.
Az érsekújvári járásba költöznék mindenféleképpen,vagy Érsekújvár,vagy pedig Párkány jönne szóba:)
Nyitra már "túl messze" lenne nekem.
Párkány valóban nem rossz hely :) Van Kaufland, Billa, Lidl, és egy szuper fürdő is. Esztergomba pár perc alatt át lehet sétálni, Budapest pedig 1 óra vonattal és autóval is.
A nagytöbbség ráadásul magyar. (Érsekújvárral ellentétben, ami már abszolút szlovák többségű sajnos)
Sajnos szerintem ha nem tudsz felsőfokon szlovákul, a vasúthoz nem fognak felvenni :( azért ott aktívan kell kommunikálni az emberekkel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!