Kell-e adót fizetnem Magyarországon?
Szeptemberben költözöm haza Angliából, tudtommal abban az országban kell adóznom, ahol több mint 181 naptári évet éltem/dolgoztam.
Ha elhelyezkedem szeptemberben Magyarországon, hova kell adót fizetnem?
"Ha elhelyezkedem szeptemberben Magyarországon, hova kell adót fizetnem?"
Nyilván idehaza, hiszen itt szerzed a jövedelmed, így az SZJA törvény hatálya alá kerülsz.
"tudtommal abban az országban kell adóznom, ahol több mint 181 naptári évet éltem/dolgoztam."
Az 181 naptári nap lesz, nem év. Egyébként ez másra vonatkozik, nem adózásra. Adózni általában ott kell, ahonnan a bevételt/jövedelmet szerzed. Ha Angliában szerezted, akkor ott. Még akkor is, ha csak 4 napot dolgoztál ott. Ha itthon szerezted, akkor itthon, hasonló okok miatt.
A kettős adózást kizáró egyezmény miatt - ha itthon is, és külföldön is volt adóköteles bevételed/jövedelmed - a külföldön megszerzett jövedelmet az itthoni bevallásban csak mint tájékoztató adat kell feltüntetni.
😄
Elnézést, elírtam, természetesen nem 181 naptári évet akartam írni, hanem 181 napot.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!