Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Levelező képzésen már eltudtat...

Levelező képzésen már eltudtatok kezdeni dolgozni a választott szakmában?

Figyelt kérdés

Van egy építészmérnöki alap diplomám, viszont az építőipar helyzete miatt jelentkeztem műszaki menedzser mesterképzésre és szeretnék elhelyezkedni egy nagyobb multinál akár termelési, projekt, de akár minőségügyi területen ha ez lehetséges.

Az lenne a kérdésem, hogy ha már van egy mérnök alapdiplomám, ami nem releváns az állás szempontjából, de folyamatban van egy olyan mesterdiplomám, amely ezekhez az állásokhoz megfelelő, de még csak a felénél tartok, akkor van esélyem, hogy már egyetem alatt felvesznek főállásosként valami junior, pályakezdő állásra?

Én szívesen mennék gyakornoknak is, de oda általában csak nappalis diákokat keresnek és amúgy is lassan 29 éves leszek.

2023. júl. 18. 07:42
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán van esélyed, főleg, hogy szakmai gyakorlatot is le kell tölteni az utolsó félévben, ha jól gondolom.
2023. júl. 18. 11:46
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen ez pedig egy másik kérdésem lett volna, hogy a szakmai gyakorlatot, hogy fogom tudni megcsinálni, ha csak nappali képzésben résztvevő gyakornokokat keresnek. De így talán erre is választ kaptam.

Esetleg még ha valaki volt ilyen helyzetben vagy valaki tudna még válaszolni az szuper lenne.

2023. júl. 18. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne csak kizárólag gyakornoki állásokat pályázz meg. Nem mindenhová csak nappalis hallgatókat vesznek fel, de sajnos a legtöbb helyre tényleg őket keresik.

Én is nemsokára gyakorlati helyet kell, hogy keressek, nekem is van már más területen diplomám, most pedig felsőoktatási szakképzésre járok levelezőn, és úgy tervezem, hogy a jelenlegi munkahelyemen próbálok szakmailag releváns pozícióba átkerülni. Esetleg ez is megoldás lehet, de nem tudom, neked van-e erre lehetőséged.

#1-es válaszoló voltam.

2023. júl. 18. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!