Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kereshetek jól állatorvosként?

Kereshetek jól állatorvosként?

Figyelt kérdés
Tetszik a szakma, csak félek a jövőbeni fizetéstől. Mennyi kb egy kezdő állatorvos fizetése, ha nem magánban rendel? Később magánpraxisban el lehet érni 1 millió feletti fizetéseket?

2023. júl. 13. 18:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Balaton felvidék:)
2023. okt. 16. 09:43
 12/13 anonim válasza:
100%

Nehezen veszem magam rá hogy leirjam de megprobálom röviden mert időm és energiám 0 ,de ha valakinek segítek vele akkor minden másodperce megérte.

Nem,még nem állatorvos vagyok,csak állatorvosi hallgató.

Tehát az állatorvosi dolog nagyon nem arról szól hogy milyen cuki kutyus és adjunk be neki egy oltást meg stb.Ez néha nagyon gusztustalan meló,mikor tiszta férges a kutya lába vagy feje, és azt kell megtisztitani,a szagról ne is beszéljünk,de aki képes ezen felülkerekednie,az már jó.

Ehhez van egy sztorim.

A szarvasmarhának kiszakadt a lába és lekellett kezelni.En szépen előkészülök meg minden, aztán hajolnék oda a sebhez és arcon vizel.

Tehát ilyen is előfordulhat.Olyat nem lehet csinálni hogy csak kutya meg macska,max egyetem után de egyetemen muszáj állandóan haszonálatokat is kezelni.De a kisállat dokiból is egyre kevesebb kell mert olyan szinten telitet a piac.

Akkor tudnál nagyobb esélyel csak kisállat doki lenni ha az életedet "feláldozod" ezért a szakmáért,0-16 munka.Kb az első 15 évben.

Élet kb 0,csak a hivatás,es ezt csak akkor tudod ha betegesen szereted az állatokat és bármi áron de te állatokat akarsz menteni.

Ez egy olyan szakma ,hogy ha nem imádod az állatokat és az állatmentést(bármilyen állat is legyen)akkor egy kín lesz.Nem a pénzért lesz valaki állatorvos(vagy csak gondolja)mert nem egy nagy pénzes szakma.

Igen,ha tényleg jó és nagyon népszerű doki vagy akkor kényelmesen megtudol élni,nem kell soha nélkuloznod, de nem fogod szrß keresni magad.

Ha pénzes szakmát szeretnél akkor infó(bármilyen ága),építészmérnök,mezőgazdaság,

sebész,plasztikai sebész.

Ezek aztán keresnek.

Egy kérdés így végére,tegyük fel hogy rengeteg menhelyi kutyát visznek és anyagkölcségből és nagyon minimális profitért ,kell gyogyitsd őket?Megtennéd?Tehát kb ingyen

Azért kérdem mert mostmár egyre jobban elterjedt az állatorvosok körében hogy így szokták csinálni.

Sok sikert bármit is választasz.

2023. okt. 19. 19:53
 13/13 anonim válasza:
100%

4es vagyok.

Nagyon tetszett a 12es válasza, én is állatorvosnak szeretnék menni, viszont tisztában kell lenni azzal, hogy ez nem az a pálya hol könnyen keresel nagy pénzt.

Ez a 3-4 milliót kereső ismerősöm 25-30 éve ezen a pályán dolgozik, van egy saját praxisa ahol délutánonként rendel, emellett ennek az 50km-es körzetében jár házhoz oltani, stb. délelőttönként, este 7 után pedig műt. Kisebb állatpatikával van ellátva a rendelője, valamint gyógytápokat is árul.

De családja kb nincs, reggel 6-tól este 10-ig szinte csak úton van és dolgozik, és bizonyos időközönként vissza kell járnia az egyetemre, konferenciákra, továbbképzésekre, vizsgákra, stb.

Szerintem ezektől ez a szakma csak szebb lesz, és megmutatja, hogy azoknak való, akik tényleg segíteni akarnak, nem csak a pénz érdekli őket.

2023. okt. 21. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!