Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mérnök itthon vagy menjek...

Mérnök itthon vagy menjek külföldre pincérkedni?

Figyelt kérdés

Próbálok rövid lenni:

Jelenleg építőiparban (kivitelezés) dolgozok (500k fizetés, céges autó, laptop, szállás). De rengeteg munka van, elvárások, felelősség és még több fizetettlen túlóra. Megbecsülés semmi, az azoknak jut, akik nyalnak vagy vannak kapcsolataik. Fizetésemelés nem volt évek óta. Jó ideje hitegetnek fizetésemeléssel, amiből úgy néz ki, hogy nem lesz semmi, de ha lesz is, nem túl sok. Az emelés lehetősége tart itt egy ideje.

Eljutottam odáig, hogy nem látom, hogy előrébb tudnék jutni itthon. Hogy jutni tudnék valahova is. Teszek félre, de nagyon lassan gyűlik, soha nem érek el odáig, hogy vegyek saját házat vagy elindítsak egy vállalkozást tizen-huszonmilliós hitel nélkül.

Arra gondoltam, hogy ki mennék külföldre pár évre pénzt keresni, nyelvet is tanulnék, aztán hazatérve indítanék valami kis vállalkozást.

Elsősorban olyanok véleménye érdekelne, akik pár év itthoni munka után kimentek egyedül külföldre.

Megérte vagy megbántad?

Mennyire nehéz elindulni kint?

28 éves vagyok, önálló, független, angolul elboldogulok, de van hova fejlődni.

2023. júl. 12. 06:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön a saját (mérnöki) szakmádban miért nem opció? Azzal járnál a legjobban.
2023. júl. 12. 06:56
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy barátom szintén kivitelezésben dolgozik, építőiparban, ő 750 nettó alap bért kap, bár szállást nem fizetnek neki.

Szerintem van még föntebb számodra, de az életszínvonalad vagy a megtakarításod ugrás szerűen nem fog megváltozni.

Én simán kimennék a helyedben, amennyiben van racionális terved, akár más szakmába is, nem feltétlenül építőiparba. Viszont ha sikerülne építőipari kivitelezésben pl. Németországban elhelyezkedned, az mondhatni azonnal megváltoztatná az életed, a jövedelem és megtakarításba forgatható pénz szempontjából biztosan.

2023. júl. 12. 08:25
 3/9 A kérdező kommentje:

Nyelvtudás hiánya.

Nem zárkózok el a kinti építőipartól (sőt), de előtte még akarom tanulni a nyelvet. Inkább angol nyelvterület érdekelne, de némettől sem zárkózom el, csak ott nulláról kell kezdenem a nyelvet.

2023. júl. 12. 08:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tanulj otthon egy évig intenzív tanfolyamon nyelvet, aztán válts szakmán belül.

A vendéglátózásban meg fogsz kint rekedni.

2023. júl. 12. 08:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Berelj szobat olyan lakasban,ahol a tobbi szobaban csak kulfoldi lakik es akozos nyelv angol. Kozben dolgozhatsz az dpitoiparban,ahol sokkal messzebbre jutsz,mint mer nokkent. Udv,egy szinten mernok
2023. júl. 12. 09:44
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 dolgozzak az építőiparban, de ne mint mérnök?
2023. júl. 12. 11:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Hat, ha 500 ezret keresel úgy, hogy ebben egy csomó kifizetetlen túlóra is van, akkor nyugodtan veheted az alapbéred max 400 ezer Ftnak. Mernokkent nem nagy szám
2023. júl. 12. 16:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Tudom, ezért engedném el a dolgot. Mivel az ország helyzete is katasztrofális irányt vett/vesz, emiatt indulnék külföldre...
2023. júl. 12. 16:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem kell panikolni, annyira nem katasztrofalis. Teny, hogy sok minden szar, de ne ulj fel a mindenszarizmus vonatra. Lehet hogy eleg munkahelyet valtani. Nezd meg milyen lehetosegeid vannak nagyobb cegeknel. Market, Strabag, stb.

Ha celzottan ki szeretnel menni, akkor meg menj. Ugymenekulni hogy a sajat szakmadban hatarozotta alul vagy fizetve, hulyeseg.

2023. júl. 12. 17:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!