Nyugdíj felvétel,de hogyan?
Sziasztok!
Apám kórházba került ès egy darabig bent is lesz.
A nyugdíját mindig a postàn vette fel,de csak azért mert elhagyta a bankkártyájàt,de újat már nem akart.
A nyugdíját fel kellene venni,ha megjön,de nem tudom,hogy mi kell hozzà. Gondolom egy meghatalmazás nem fog àrtani. A sok kavarodásban fogalma sincs,hogy melyik banknál van,de utoljára szerintem a Takaréknál volt,ami ugye most MBH bank.
Szerintetek megoldható,hogy én vegyem fel valahogy?
Szerintem a legközelebbi nyugdíját túl késő átirányítani a régi számlára. És onnan sem tudnád felvenni. Ki kell nyomtatni egy POSTAI meghatalmazást, ki kell tölteni és a kórházban aláíratni. És akkor a postahivatalban neked is odaadják a pénzküldeményt.
"Az egészségügyi vagy szociális intézményben ápolt személy által adott meghatalmazást az intézmény vezetője vagy megbízottja aláírásával és az intézmény szervezet bélyegzőjével hitelesítheti."
Nem kell túllihegni.
Egy sima postai meghatalmazás is jó erre, ha apuka írásképes állapotban van.
Anyám hasonlóan járt, elmentem a postára, kértem egy meghatalmazás nyomtatványt, kitöltöttem (teljeskörű meghatalmazás), bementem a kórházba, anyuval aláírattam, leadtam a postán, 5 évig jó. Azóta, ha váratlanul kórházba kerül, vagy nincs magánál, fel tudom venni a nyugdíját a postán és tudom rendezni belőle a közüzemi számlákat is.
"anyuval aláírattam"
Megnézted az 1-esben a linket?
A posta csak olyan meghatalmazást fogad el, amit postás előtt írnak alá vagy közjegyző hitelesíti. Kórházban ápolt betegeknél a kórház vezetője vagy a kezelőorvos pecséttel.
Még a két tanus teljes bizonyítóerejű magánokirat sem jó nekik. Legalábbis eddig így volt. A most letölthető üzletszabályzatban már szerepel ez a lehetőség is. Ami persze a postánál semmit nem jelent. :-(
Nem néztem meg a linket.
Nálunk simán elfogadták a fentiek alapján aláírt meghatalmazást. Nem ment anyám emiatt sehova. Úgy látszik postája válogatja, akárcsak az ügyintézéseket ügyintézője. :)
Elég macerásra sikeredett a felvétel. Mégcsak most sikerült.
Az MBH bank még nem állt át semmiféle ügyintézésre,ami az átvett bankokat illeti.
A postán még egy eseti megbízást sem tudtak adni.
Végül az lett,hogy a legközelebbi postára bevittük apámat,de mivel nem akadálymentesített,így kerekesszékkel nem tudott bemenni. Kint az utcán intézték el,amit kértünk. Elég vicc volt az egész...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!