Mitszólsz a munkáltatók már átestek a ló túloldalára így ma már a legtöbb munkahely túl barátságos a főnkök pedig túláradóan kedvessé váltak?
Szerintem ez nem újkeletű dolog, multiknál már régóta van.
Ahol én dolgozom, ott a van, ha valaki rosszul dolgozik, nem kirúgják, hanem áthelyezik. Van olyan volt munkatársam, aki 2 éven belül az 5. departmenten dolgozik, és mindenre alkalmatlan, de soha senki nem mondja a szemébe.
Ez sok mindennek köszönhető. Először is a multik nagyon félnek a munkaügyi perektől. A másik meg az, hogy nálunk folyamatosan létszámstop van. Tehát nem vehetnek fel külsős embert, a managerek egymás elől lopkodják el az embereket. Tehát úgy vannak vele, hogy van itt egy ember, akit munkára lehet fogni, majd csak jó lesz valamire.
Valami van benne, de az COVID előtt is igaz volt. Ahogy az előző hozzászóló írta, nagyon körülményesen szabadultak meg és szabadulnak meg ezek a cégek bárkitől.
A mérgező légkör kapcsán viszont nem indokolt az idézőjel. Ez is konstans, COVID ide vagy oda, ahol én megfordultam bullying, intrika, pletyka - jobb esetben. Rosszabb esetben kiszorítósdi, céges érdekek és munkatársak elleni áskálódás, csapdaállítás ment, karantén előtt, közben és után is.
Az, ha nem kell túl gyakdan bemenni, némi könnyűség az ezekben NEM résztvevő kollégáknak.
A résztvevőknek meg nyílván nehézség, sokszor paranoia is társul az intrika mellé, nem mérik teams-en megbeszélni a sz*rjaikat, meg sokszor igazából semmit.
Innen a rengeteg "dehát ez lett mondva" eset a Főnökség részéről. Nem b*szki nem lett elmondva mert rutinból ugyanúgy elhallgattad mint az áskálódásaidat a Józsival.
SSC szektor, természetesen, máshol lehet hogy vannak ezek a túlkedves főnökök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!