Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyugdíjat valóban nem lehet a...

Nyugdíjat valóban nem lehet a hozzátartozó bankszámlájára kérni? Ha nincs bankszámlám, csak kp-ban kaphatom?

Figyelt kérdés

Múlt hónapban értem el a nyugdíjkorhatárt, még nem volt kifizetésem. Legalábbis nem nyugdíj, mert ezelőtt is nyugdíjszerű ellátást kaptam.

Rehabilitációs ellátás volt a neve, és már évek óta a lányom számlájára ment. Nekem nincs számlám, megszüntettük, mert felesleges.

Azt az ellátást lehetett más számlájára kérni, ezt meg ugyanaz az intézet folyósítja, és nem lehet?

A nyudíjigénylőn volt rajta, hogy ha nem saját nevemen van a számla, akkor készpénzben fogja hozni a postás.

Esetleg járt-e már így valaki, hogy kp-ban kezdték el neki a kifizetést, és később mégis átállították?

2023. júl. 10. 18:45
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Lehet, ha orvosi papírral bizonyítod, hogy félkegyelmű vagy.
2023. júl. 10. 22:10
 2/8 anonim ***** válasza:
30%
Hívd fel!
2023. júl. 11. 00:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Az igénylésnél nyilatkozni kell, hogy tiéd a számla, nincs ezen mit ragozni. Az előző ellátásnál is valszeg csak nem vették észre. A 12 ezer forintos családi pótlékot is csak saját számlára kérhetem, a szomszédéra nem. A lányodnak nincs joga felvenni a nyugdíjadat, az a te pénzed.
2023. júl. 11. 12:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, csak olyan számlára, ami felett rendelkezési jogod van. Ha társtulajdonosa vagy a lányod számlájának, akkor lehet.
2023. júl. 11. 21:51
 5/8 anonim ***** válasza:

3: Bárkinek lehet ahhoz a számlához társkártyája, sőt a tulajdonos is odaadhatja a kártyáját.

Én is szoktam felvenni családtagnak pénzt és vásárolni is a kártyájával.

A nagyszüleim kb. 70-75 évesen adták át minden ügyük kezelését, mert terhükre volt már.

2023. júl. 11. 21:55
 6/8 A kérdező kommentje:

Ma feladtam a levelet, amiben megkértem a bankszámlára utalást. Nem hiszem, hogy 1-2 héten belül lesz válasz, de 26 nap van a következő kifizetésig.

Ha mást nem, akkor eszembe fog jutni ez a kérdés, amikor vagy megjön bankszámlára, vagy kihozza a postás. Majd ideírom, mi lett a vége, hátha segít valakinek a jövőben.

2023. júl. 17. 17:59
 7/8 A kérdező kommentje:

ma megjött a válaszlevél, beállították a bankszámlaszámot az utaláshoz, az augusztusit már a számlára kapom.

Nem vagyok társtulajdonosa, nincs társkártyám.

Az első szerencsétlen válaszolónak üzenem, élje csak ki itt a frusztrációját, ha ennyire nincs élete.

Egy kedves privát üzenetet is kaptam, hogy utólag írjak egy levelet, ott már nem kell nyilatkoznom, mint az igénylőlapon, hogy enyém-e a számla, csak egy kézzel írt levél, hogy x bankszámlaszámra kérem. Ezúton is köszönöm az üzenetet, bár addigra már fel volt adva a levél. :)

Hátha valakinek hasznos lesz az infó a későbbiekben.

2023. aug. 3. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:
Köszi. Jó, hogy sikerült.
2023. aug. 3. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!