Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit évet kérhetnek ha a...

Mennyit évet kérhetnek ha a diplomát fizetik?

Figyelt kérdés

Tegnap a munkahelyemről értesítettek hogy örülnének ha diplomát tennék.

Ilyenkor a képzésen felül mennyi időre szokták az embert "lekötni"?

Nyilván a cég állná a képzést.

2023. júl. 10. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván. :D

Amúgy 5 év. Esetleg kötél.

2023. júl. 10. 15:33
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
Az iparági sztenderd a mérvadó.
2023. júl. 10. 15:36
 3/9 anonim ***** válasza:
42%
Tehát te most felsőfokú végzettséget nem igénylő munkakörben dolgozol. Mivel indokolta a munkáltató, hogy szeretné, ha "tennél egy diplomát"?
2023. júl. 10. 15:38
 4/9 A kérdező kommentje:

3

Mert ez egy friss pozíció, amire alkalmas vagyok, a cégnél működik a belső kinevelés, nagyjábol az itt dolgozó diplomások felét a cég fizette.

Elég nagy cégről beszélünk ~400fő, szóval gondolom nem viseli meg a céget :)

2023. júl. 10. 16:34
 5/9 anonim ***** válasza:
57%

2-3 évre számíthatsz, de attól is függ, mit fizet a cég. Ha egy teljes önköltséges alapképzést fizet, akkor hosszú lesz a röghöz kötés.

Nekem anno csak munkaidő kedvezményt adtak, hogy ne a szabimat kelljen használnom, hogy bejárjak konzultációra, de így is 2 év volt a röghöz kötés.

2023. júl. 10. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
Ismerősömnek legalább annyi időt kellett a cégnél maradni, amennyi ideig tartott a képzés. Mivel előbb váltott munkahelyet, így a cég fizetésre kötelezte.
2023. júl. 10. 17:59
 7/9 anonim ***** válasza:
57%

6-os mondja jól. Az a standard, hogy a képzési idő hosszát a munkahelyen kell tölteni. Tehát ha 5 éves az egyetem, akkor összesen 10 évig. Cserébe fizetik a költségeket, és jár a tanulmányi szabi is.

Viszont őket sajnos másra nem kötelezi a szerződés, csak a fizetésre, meg a szabira, ő felmondhat simán.

2023. júl. 10. 20:39
 8/9 A kérdező kommentje:

7

A tanulmányi szabi az nem fizetetlen?

2023. júl. 10. 21:32
 9/9 anonim ***** válasza:
79%

#8 A tanulmányi szabi az, amiben megállapodtok. Fizetetlen szabival mégis miért érné meg neked, hogy egyetemre menj?

Én pl. 65 nap fizetett tanulmányi szabit kaptam 5 szemeszterre, cserébe 2 évig kellett a cégnél maradnom.

2023. júl. 10. 22:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!