Érdemes mérnöknek tanulni?
Méréstechnikai mérnök szeretnk lenni de 3,5 év a bsc min es 1 év a szakmérnöki képzés.
De a mesterséges intelligencia elképesztően fejlödik és van értelme ilyen képzésre menni ha 10 év múlva már nem tudsz versenyezni az M.I.-vel?
Az még sokára lesz.
Majd ha robotok gyártják a robotokat felügyelet nélkül, kb mint az Én a robot c. filmben.
Ha érdekel a szak és van fogalmad róla, hogy miről szól a dolog akkor vágj bele. Mivel #CNC taget írtál, gondolom gépipari méréstechnika érdekel, ez esetben lehet érdemes először elvégezni egy forgácsoló képzést mert elég irritáló egy minőségbiztosítási mérnök akinek fogalma sincs a forgácsolásról de azért magyaráz mit hogyan miért kell mérni.
" Miért gondolod hogy ez most fog bekövetkezni?"
Mert egy géppel szerintem nehéz versenyezni. Itt a chat gpt ami kezdetleges és a free verzió lebutitott 44 nyelven tud és elég sokat tud a qualitiről és a méréstechnikáról. Ha ezek kapnak testet mehetek az utcára.
Eddig is ugyan ez volt 100-150 éve az emberiség 80%-90% paraszt volt. Jelenleg 5% ha jól emlékszem, mégse halt éhen senki. Tehát miért gondolod hogyezután más lesz?
Már leartam a második válaszomba hogyha egész életedbe ugyan azt szeretnéd csinálni akkor feletsd el a mérnöki területeket. Ez talán pappnál valositható meg, hirtelen nem is nagyon jut eszembe más területt ahol az egész életben nem várható változás.
Infos mérnöknek kifejezetten meg, mérnökök között is kiemelkedő fizu, továbbá evvel a legkönnyebb akar külföldre is bedolgozni itthonról kinti fizetésért. Aztan ezek után a villamos és mechatronikai mérnök szakokat tennem. Utana még a gepesz és jarmu mernok is jó lehet vmi nagy gép vagy autógyarto multinál. Aztan ezeken kívül a többi mérnök szak mar sztem kevésbé éri meg vagy meg se éri. Sajat tapasztalatom szerint az ilyen agrar, élelmiszer, epìtész, epìtő,közlekedés, környezet meg hasonló mérnök szakokat nem is ajanlanam senkinek. Aztan az ilyen új vagy kevésbé ismert mérnök szakokkal amit te is írsz, ott benne van az a lutri, hogy az iparnak majd mennyi ember kell belőle, mert ahol nagy a hiány ott jók a bérek. Tovabba sok hr-es és egyéb vezető nem tudom mennyire ismeri ezeket a szakokat, lehet, hogy jelentkezésnel ilyen szempontból hátrányos lehet
. Szoval összegezve megeri tanulni, pláne mernoknek, de nagyon végig gondolnám hogy melyik mernoki szakot választom !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!