Az jo ha egyedülállóként 24 évesen 3,5 éve 800-900 eurokat tudok félretenni? ( németországban)
:D :D :D :D :D
Ez hajszál pontosan az a színvonal, amit a külföldre költöző gyári robotoktól vár az ember. :D :D :D
Nettó 1600 euróról van szó?
Mennyi a bruttó?
Én azt mondom, én 950-et is el tudnék tenni ÚGY, hogy 2 év után 22 000 euró megtakarításom lenne.
Tehát megtakarítási ügyességben átlag alatti, ha 16 000-d van.
De persze, lehet, nálad nem ez a cél. De nem válaszoltad meg, amiket ezzel kapcsolatban kérdeztem.
Ez milyen munka amúgy és hol?
Hogy mentél ki és mennyire tudsz németül hozzá?
"Az jo ha egyedülállóként 24 évesen 3,5 éve 800-900 eurokat tudok félretenni?"
"nekem megéri hogy 300.000 forintot felretudok tenni"
Akkor mi a kérdés?
#21 nem azért, de havi 146 ezret félretenni neked “csak”? A srácnak van 3 év munkával 6 millió forint megtakarítása. Én itt Magyarországon a havi nettó 500 ezres fizumból sem tudok ennyit félretenni, 150 az albi + 100 a kaja, már el is ment a fele, kondi, fodrász, körmös, kutya ellátása, egyéb kiadások, örülök, ha 100 ezer marad a végén. 4 éve dolgozok és van keményen 900 ezer forintom. Ja és nyaralni, utazni már 1,5 éve nem voltam sehol, ruhákat is csak párhavonta veszek, nem szórom a pénzt.
Németben ajánlottak nettó 2250 eurós szintén irodai munkát, akárhogy számolom, még ha rendesen költekezek is (autó, albi költségeit is beleszámolva), 500 eurót simán félre kell tudjak rakni. Az 200 ezer forint. Ennyit itthon soha nem tudnék. Meg itthon nincs évi 30 nap szabim se, ami után jár még naponta 40 euró a fizetésemen felül. Szóval akárhogyis nézem, még mindig megéri dobbantani innen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!