Mit szólsz, hogy a munkavállalók újabban ezzel a trükkel akarnak fizetésemelést kizsarolni miközben a cégek képtelenek bért emelni?
"kibontakozott egy új tendencia is: sokan elindulnak új állást keresni, de amikor egy cégtől ajánlatot kapnak kiderül, hogy nem akarnak váltani. Helyette a régi munkahelyüket akarják rávenni, hogy adjon ellenajánlatot. Vagyis jól érzik magukat a régi helyükön. Csak azért nézelődnek szét máshol is, hogy a munkáltatójukat rávegyék a béremelésre.
a vállalatok túlnyomó többségének nincs akkora forgalma, hogy a bérek terén tartani tudják a lépést az inflációval."
Ez nem újdonság és teljesen érthető a munkavállalótól. Ez üzlet. Az ember oda megy, ahol többet keres, a cég meg ha meg akarja tartani az embereit, akkor tessék felzárkózni a konkurencia béreihez.
Nekem is volt, hogy ellenajánlatot akart tenni a cég. Nem fogadtam el, mert az új helyen 60%-kal magasabb bérem van és ha ők 2 évig nem akartak emelni, akkor nem érek nekik eleget.
Az a baj, hogy a legtöbb cég többet költ új munkaerő felvételére mint a meglévők megtartására. Ha nem az új munkahely lenne a legegyszerűbb módja annak, hogy a fizetés kövesse a munkaerőpiaci trendeket, akkor ez nem fordulna elő.
Ez általában a munkavállalónak sem jó, de a cégek hozzáállása miatt más lehetőség ritkán van.
Jajj szegény vállalatok! :(
A cikk hangneméből ítélve inkább nekem kellene önként kérnem a fizucsökkentést, mert így is nehéz helyzetbe kerültek szegények a válság hatására, mert x milliárd profit helyett csak 99/100x milliárd profittal zárták az évet aztán még erre tetőzik a csúnya munkavállalók igényei! :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!