A jelenlegi munkahelyemen nettó 230-240 ezret keresek napi nyolc órában , pénteken öt órát vagyok, és ülő munka. De lenne egy másik ahol napi 10 óra munka van és fizikai viszont 330-340 ezer lenne a fizum nettóba?!!! Ti melyiket választanátok ?????
Az első.
A fizikai munka megnyomorítja a testet, ezért a fizioterápiás kezelésekre, egyéb orvosi költségekre képzett céltartalék meghaladja a havi 100 ezer forintot. (Köznapi nyelvre lefordítva olyan láthatatlan költségvonzata van a fizikai munkának, amely látens módon halmozódik, és ha valaki egyik hónapról a másikra kèpes csak tervezni, gondolkodni, akkor idővel számára váratlanul egy összegben csapódik be)
Én is dolgoztam 5 évet irodában, aztán tanultam egy új szakmát és váltottam, könnyű fizikai munka. Eleinte nehéz volt, de pár hónap alatt megszoktam és most sokkal fittebb vagyok mint mikor egész nap csak ültem az irodában.
És többet is keresek.
Vannak kibírható fizikai munkák, de pl öntödébe, pékségbe, aszfaltosnak nem mennék nyáron, mert iszonyat meleg van olyan munkakörökben.
Mindennap 10 órát dolgoznál?
Mert ha igen, szerintem így nem lehet építeni karriert szóval én maradnék és tanulnék mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!