Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nem akarom, hogy túlképzett...

Ha nem akarom, hogy túlképzettnek nézzenek, CV-ben le lehet tagadni végzettséget?

Figyelt kérdés
Ha van több diplomám más területekről, mondjuk agrár, gazdasági meg igazgatási. Akkor, ha pl. egy gazdasági helyre jelentkezek, és oda csak a közgáz szakot írom bele az önéletrajzba az jó? Vagy utánanéznek a rendszerben úgyis, hogy mi van még nekem.

2023. jún. 17. 10:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Simán. Nincs ilyen adatbázis ahol lekérdezhető, hogy kinek milyen diplomája van.
2023. jún. 17. 10:28
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Akkor ne menj olyan helyre, ahol le kell tagadni a tudást. A feladatok kapcsán szelektálj és relevánsakat írj be, de tudást ne tagadj le. Egy vezető.
2023. jún. 17. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az élelmiszeripari vegzettsegemet mindig letagadom. Nem ezzel keresem a pénzt, más miatt kellett / fog kelleni. Jogosan adódhatna a kerdés munkáltatói, hogy akkor miért csináltam? Nem vonta-e el a figyelmemet a munkáról? Nem akarok a későbbiek során váltani?

De, elvonta, elvonja, és igen, váltani akarok.

Nem hiszem, hogy létezik olyan hely, ahol ezt tolerálják, sőt, honoralják, méghozzá magasabb bérrel mint azt ami most van: azaz, hogy letagadom.

Ha mégis van ilyen hely, azonnal jelentkezek :)

Üdv, egy melós

2023. jún. 17. 11:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Attol fugg mennyire lehet hasznos egy másik vegzettseg. Mernokkent mondjuk ha lenne egy gazdasági diplomám akkor biztos, hogy beleirnám mivel hasznos plusz tudás.
2023. jún. 17. 13:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Letagadás helyett inkább a "kihagyás"-t használnám.

Szimán kitudod hagyni és ha véletlenül bármi miatt feljönne, akkor eltudod mondani, hogy a munka szempontjából nem láttad relevánsnak, így nem tüntetted fel.

Pl.:Én ITban dolgozom, de egyetem alatt futárkodtam, gimnázium alatt meg bolti eladó voltam. Nyílván ezeket kihagyom az önéletrajzomból, mert irrelevánsak az általam megcélzott pozíciók szemontjából.

2023. jún. 17. 13:47
 6/11 A kérdező kommentje:

Erre gondoltam én is, hogy kihagyás. 😂

Ezek szerint FIR rendszerből és stb nem néznek utána a végzettségeimnek?

2023. jún. 17. 14:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem lenne jogszerű a FIR-rendszerben való kutakodás.
2023. jún. 17. 14:15
 8/11 NTBS ***** válasza:
100%
Igen kihagyhatsz dolgokat.
2023. jún. 17. 14:36
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a viharba ne! Csak azt írd bele ami kell a munkához. Nekem főiskolai oklevelem van, de van amikor csak az érettségit írom be. Ami kell a munkához. Aztán, ha később hasznos lesz, akkor bevallhatod...
2023. jún. 17. 15:06
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
FIR rendszerben maximum a saját azonosítódhoz tartozó adatokat látod. Ha olyan helyre jelentkezel ahol a FIR-hez komolyabb hozzáférésük van akkor lehet jogos a kérdésed de én ilyen esetben is simán kihagynám azt ami irreleváns. Érettségit, áltisit se írtam sose CV-be, pedig láttam már erre is példákat.
2023. jún. 17. 15:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!