Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora számodra az az összeg...

Mekkora számodra az az összeg amiből ma Magyarországon egy személy kényelmesen (nem luxus szinten) megtud élni?

Figyelt kérdés

2023. jún. 17. 07:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
88%

20. Luxus az, amit az átlag állampolgár nem tud megvenni!

És most nem kell a külfölddel dobálózni, mert ennyi erővel akkor egy lamborghini se luxus, mert sorba állnak az arab sejkek garàzsában!

2023. jún. 17. 17:27
 22/29 anonim ***** válasza:
42%

Tegyük hozzá, hogy Nyugaton (talán a németeket kivéve) szinte sehol sincs ez az autó fétis. Egy brit fizuból lazán meg tudnád venni a 20 milliós kocsidat, a helyiek mégsem járnak sokkal komolyabb gépekkel, mint az itthoni átlag. Franciaországban mindenkinek Renault-ja van. Kedvenceim az olaszok (északon), dimbes-dombos vidékeken is alig látni SUV-ot, ha igen, az jellemzően külföldi turista. Fiat Panda és hasonlók megmásszák azokat a dombokat, érdekes módon a budai hegyekbe kell a SUV 😅

Egyedül talán a hazai utak minősége magyarázná ezt az őrületet, de pl. a Daciát épp ilyen, meg még ilyenebb utakra konstruálják.

A 20 millás autó szerintem se szükseges a kenyelmes léthez, csak balkáni türhő magamutogatás. De mondjuk normális kaja (ami nem jön ki havi 100-ból, hacsak nem magadnak termesztes) nem jön ki. Pláne, ha időnként eszel is valami helyen, ami megint csak, ha vannak kollégaid, csajod, rokonok, akkor megkerülhetetlen.

2023. jún. 17. 18:03
 23/29 anonim ***** válasza:
32%

21# A luxusnak semmi köze, hogy az átlag mit engedhet meg magának.

Konkrétan a luxus szó jelentése:

Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak észszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés.

20 milliós autó nem ez a kategória.

Pont néztem nem rég, hogy családon belül lévő Ford Ranger-t kb 11 millióért vettük 5 éve és most már kb 17-18 millióba kerül. Rettenetesen felmentek az autó árak. 20 millióért nincs már luxus.

Tudom nehéz elhinni. Még én is fejben egy olyan világban élek, ahol 1.200 forint a sima sajtos pizza és 1.750 a szalámis, de sajnos azóta már eltelt kb 10 év. Most egy szalámis pizza Budapesten olcsóna számít 2500-3000ért.

A luxushoz semmi köze, hogy az átlag mit engedhet meg. Igen, az olaj gazdag arab országokban lehet az átlag is elég sok luxust megengedhet magának. Ez nem tudom hogy jön ide :D

2023. jún. 17. 18:21
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

#23 ,,Nem kell jónak lenni. Egy nemzetközileg középkategóriásnak elismert autó elég lenne."

Bocsi de a prémium nem középkategória hanem prémium. Egy ford ranger pedig nem egy átlagautó, hacsak nem USA-ban élsz ahol mindenki meg a kutyája is Ford F150 vel jár még a wc re is.

Pizza ára meg nem tudom hogy jön az autókhoz, ha keresel egy kicsit akkor a középkategórás autók többsége jelenleg 10-12 millió körül van újonnan.

Középkategória alatti autók pedig 6-7 millió körül mozognak.

2023. jún. 17. 19:14
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
4-600 körül simán lehet aránylag jól élni egyedül.Én nettó 500ezret keresek,egyedül lakok albérletben,kocsim van,nincs anyagi problémám.Bár az albérlet aránylag olcsó,összesen 105ezer meg nem is szórom a pénzt de bőven meg lehet oldani.
2023. jún. 18. 01:45
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

300k/fő-ből simán el lehet érni mindent, ami nem luxus, nyaralásra is futja, és mindenre is. A többi az megtakarítás, ha az embernek nem létszügséglet pl egy 5-600k-s telefon.

Korábban kicsit magasabbra jött ki ez az arány, most két gyerekkel kb ennyit keresünk per főre leosztva. Van saját lakásunk, gyűjtögetünk a házra. Évi 2-3-szor nyaralunk minimum 3-4 napot. Sok mindent használtan veszünk meg. Csomó gyerekjátékot, de elektronikai cikkeket is, nyilván az autót is. Nem szoktunk élelmiszeren spórolni, de nem is költekezünk feleslegesen. Én azt látom, hogy az átlagnál sokkal jobban élünk, pedig nem keresünk milliókat.

2023. jún. 18. 15:16
 27/29 Senior Séf ***** válasza:
100%
Minden az igényektől függ.
2023. jún. 18. 19:06
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem saját lakásban, drágább hobbi nélkül nettó 300.000, ezt meg tudom erősíteni, ennyiből élek. Albérlettel inkább 400.000 - 500.000 et mondanék, attól függően mennyi a bérleti díj.
2023. jún. 19. 07:54
 29/29 anonim válasza:
24%

Igényektől függ.

Én szeretek eljárni reggelizős helyekre, akár egyedül, akár barátnőkkel, hetente 3-4 alkalommal szoktam menni biztos. 5-6 ezer forint alkalmanként, pedig lány vagyok és nem nagyétkű. De ha itthon reggelizem, akkor is szeretek olyat enni, ami tápláló. Friss gyümölcs, zöldség, nem feltétlen azok, amik itthon is megteremnek, hanem mangó, avokádó, télen is eper, málna stb. Másnak meg a reggelije egy vajas zsemle...

Mozogni is lehet otthon, RubintRékára, de én szeretek eljárni pilatesre, ami 8ezer/alkalom, vagy teniszezni, ahol a pályabérlés 4ezer forint.

Ha van kisállat, az ő költségei is számítanak.

Én olyan 650 körül mondanám, de saját lakással.

2023. jún. 20. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!