Mennyit keress egy Wolt futár, és mennyire van munkalehetőség ?
Laikusként a következő legalább megfigyelhető: egy-egy tematikus videóban néha látható, hogy holtidőben csoportokba verődve ülnek és várnak, hogy legyen valami, és akkor arra gyorsan ugranak is. Az étkezési szokások és a behatárolt ebédidők eléggé leszűkítik azt az 1-2 órát amikor kiugró csúcsidő van, majd a többi között pangás, hiszen ilyenkor max. az rendel aki lusta elsétálni a mekibe, és 30-an próbálják gyorsan elhalászni a megbízást.
Ettől függetlenül biztos, hogy nem mínuszra jössz ki belőle, csak ha levonod a kemény fizikai munka voltát pár tízezres bevételért, biztos nem az álommelók között szerepel, ha ezt kényszerből csinálod és nem élvezetből.
Ha arra nem vagy képes, hogy megtaláld a KARRIER kategóriát, akkor ez nem a te utad.
Hacsak nem hobbiból, egy kis zsebpénz reményében.
Múltkor láttam egy rövid videót, hogy mennyit is keresett a csávó és mennyi órával. 1 milla feletti össueget mondott
Számolgattam és arra jutottam, hogy ha minden nap (havi 30 nap) 12 órát dolgozott, akkor sem tudott volna annyi órát csinálni. Vagy hazudott, vagy több mint 12 órát dolgozott. Akkor mikor tartja karban a biciklit, mikol alszik, stb.
Az összeg bruttó volt. Az adók levonása után és 8 órás munkaidőra származtatva, akkor kicsivel kevesebb jön ki mint az átlagfizetés.
Vagyis ahhoz, hogy viszonylag jól keress rohadt sokat kell menni.
Ha csak kimész kicsit gurulni, akkor nem fogja még a ruháid mosását és a kerékpárod karbantartását sem fedezni a futárkodás.
Én egy vidéki kisvárosban dolgozom a Woltnál és a Foodoránál is.
A wolt rendszere jóval szabadabb, akkor dolgozol mikor akarsz, de ez azt eredményezi, hogy egy szép napos időben lehet 20 futár online húzza magát, a cím pedig kevés. Így akár 1-2 órán keresztül is üresjáratba van az ember, és a nap végén hazamegy 1500forintos órabérrel...
A Foodoranal pedig egy adott napra kiírnak X műszakot, így maximum annyi futár van kint, ahány műszakot kiírtak. Ezáltal azok akik kint vannak, szinte üresjárat nélkül tudnak dolgozni, a rendszer folyamatosan adja a címeket. Ebből adódóan elég jó órabért el lehet érni.
Csatlakozom az előttem levőkhöz. Főállás mellett kezdtem el nem régen a Woltozást.
Mikor még a 40+-os melegek vtak, alig láttál kint futárt. Így az a kevés cím is sokat hozott annak a pár futárnak akik kimentek.
Múlt héten, hűvös, napos időben, amerre néztél, mindenfelé Wolt futárt láttál. Így kijöttem kb 1000 ft-os órábérrel, mikor mentem vissza a buszmegállóhoz offlineban, akkor is jött szembe 5 futár.
Ezzel szemben nyár van, az egyetemi város ahol nyomom, pang, a diákok 90%-a nincs itt, hónap vége is van, alig van megrendelés. 2 cím között eltelhet 1 óra is. Vannak ugyan 1-2 órás csúcsidőszakok, de azt meg könnyen bebukod, ha 1 olyan cím jön fel ami a város másik végén van. Mire kiszállítod a kaját meg vissza mész az éttermekhez, már el is ment a csúcsidőszak.
Amikor talán megéri az a 10-e környéke.
Most kicsit több időm volt ezzel foglalkozni, eddig kétségesnek érzem, hogy megéri e.
Volt napi bejelentéssel másodállásom, az többet termelt.
Az nekem előny, hogy nincs kötve időhöz, meg nem kell másik helyre is bemászkálnom melózni, ezzel szemben viszont a nyereség elég csekély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!