Más munkakörbe tartozó feladatot szabályos így átadni?
A munkahelyemen adott egy osztály, amihez nekem semmi közöm. Az osztályon felmondott mindenki, akiket a kevés feladat miatt nem is szándékoznak a jövőben pótolni, tehát megszűnik. A meglévő kevés feladatukat úgy gondolták, hogy végezzem el én, mert szerintük belefér az időmbe. (A vezetőség szerint kevés, de a kolléga elmondása szerint annyira nem kevés).
Amellett, hogy az ő tevékenységük abszolút nem áll közel hozzám és nem is érdekel, nem is értek hozzá, hisz teljesen más területen végeztem, más a munkám. Ahhoz tudom hasonlítani, mintha egy mérnököt megkérnének, hogy könyveljen le valamit, mert "minden megtanulható".
Ilyen esetben milyen lehetőségek vannak?
A munkaköri leírásomban az új feladatokhoz hasonló sem szerepel.
ha a szerződésbe bele van írva mert szerintem igen (mégis miért ne lenne?) akkor szabályos.
Vagy csináld azt amit az #1-es mond és valószínű kirúgnak
Mi szabályos benne?
Ügy tudom, hogy ilyenkor munkakörtől eltérő foglalkoztatásról kell tájékoztatni, ami évi 44 óra lehet, ha több akkor a két munkakör betöltésére plusz pénzt fizetni.
Miért írtad alá az új szerződést az új munkakörrel?
Én is szóltam érte, tőlem aztán kirúghatnak, de találjanak is rá okot mert ez önmagában nem lehet ok a kirúgásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!