Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Más munkakörbe tartozó feladat...

Más munkakörbe tartozó feladatot szabályos így átadni?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen adott egy osztály, amihez nekem semmi közöm. Az osztályon felmondott mindenki, akiket a kevés feladat miatt nem is szándékoznak a jövőben pótolni, tehát megszűnik. A meglévő kevés feladatukat úgy gondolták, hogy végezzem el én, mert szerintük belefér az időmbe. (A vezetőség szerint kevés, de a kolléga elmondása szerint annyira nem kevés).

Amellett, hogy az ő tevékenységük abszolút nem áll közel hozzám és nem is érdekel, nem is értek hozzá, hisz teljesen más területen végeztem, más a munkám. Ahhoz tudom hasonlítani, mintha egy mérnököt megkérnének, hogy könyveljen le valamit, mert "minden megtanulható".

Ilyen esetben milyen lehetőségek vannak?

A munkaköri leírásomban az új feladatokhoz hasonló sem szerepel.

2023. jún. 13. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
mondhatod, hogy kösz nem. Keressenek rá másik embert.
2023. jún. 13. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

ha a szerződésbe bele van írva mert szerintem igen (mégis miért ne lenne?) akkor szabályos.

Vagy csináld azt amit az #1-es mond és valószínű kirúgnak

2023. jún. 14. 00:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Mi szabályos benne?

Ügy tudom, hogy ilyenkor munkakörtől eltérő foglalkoztatásról kell tájékoztatni, ami évi 44 óra lehet, ha több akkor a két munkakör betöltésére plusz pénzt fizetni.

2023. jún. 14. 07:38
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Ha nincs benne a szerződésedben, mázlid van, gyakori az "egyéb, vezető által előírt feladatok" kitétel a munkaköri részben is. Ha ez sincs akkor elkezdhetsz időt húzni és mellette akár cégen belül munkát keresni. Ez annak a jele hogy ezen az osztályon semmibe veszik a munkádat, menekülj innen.
2023. jún. 14. 08:05
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
Egyszer szóltam ilyenért, még aznap hoztak egy szerződésmódosítást, amiben benne volt az új munkakör is, utána kb 2 héttel megváltak tőlem.
2023. jún. 14. 09:29
 6/7 A kérdező kommentje:

Miért írtad alá az új szerződést az új munkakörrel?

Én is szóltam érte, tőlem aztán kirúghatnak, de találjanak is rá okot mert ez önmagában nem lehet ok a kirúgásra.

2023. jún. 14. 11:18
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Még fiatal voltam, azután jött a szemétkedés, hogy legyen ok a kirúgásra vagy én hagyjam ott őket, de kitartottam, 2 hétig bírták, akkor ők rúgtak ki. Pedig addig a pontig nem volt rossz munkahely, míg nem akarták más munkáját is rám lőcsölni teljesen más munka-időbeosztásban.
2023. jún. 14. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!