Mire fel lázadtak fel és követelnek több fizetést?
Figyelt kérdés
van egy kis boltom alig profittal és ott két eladóm, érettségijük van így alkalmazom őket. egy műszak, napi 8 óra, kis forgalom. 3 éve emeltem nekik azóta nettó 1000Ft az órabérük, szerintem korrekt. Aztán tegnap délután közölték ha nem emelem meg nekik minimum kétezerre akkor felmondanak. szóval nem értem mi a gond, hol kapnának ennél többet úgy, hogy csak érettségijük van.2023. jún. 9. 10:23
11/25 anonim válasza:
Szerintem hagyd, hogy felmondjanak. Aztán zárd be a boltodat.
Semmi szükség rá. Teljesen felesleges és nem fog hiányozni senkinek.
12/25 anonim válasza:
Az írásképed alapján neked még érettségid sincs.
13/25 qkker1 válasza:
Három éve sem dolgoztam volna neked ezer forintért, nemhogy most! Nem tudod kigazdálkodni az elfogadható bért, akkor állj be a pultba, vagy zárd be a boltot!
14/25 A kérdező kommentje:
és te is kb 6 órát facebookoztál netflixeztél a 8 órából azért az órabérért?
2023. jún. 9. 11:06
15/25 anonim válasza:
#14: teljesen mindegy mit csinál, amikor nem adsz neki munkát. Akkor is rendelkezésre kell állnia 8 órán keresztül.
Te az idejét veszed meg, ha ennyire nem tudsz vele gazdálkodni, akkor a vállalkozás nem neked való.
16/25 anonim válasza:
Egyetértek. 10:54-es vàlaszadóval.
A boltod a leírás alapján versenyképtelen, rúgd ki őket és zárd be, aztán irány a gyártósor.
17/25 anonim válasza:
Amikor én diák voltam 2016 környékén átlag ember keresett nettó 70-120 között, 100 nettó már jó fizu volt. Akkoriban volt az a mondás, aki nem mérnök, informatikus, orvos annak hó végén éhenhalás. Úgy érzem visszafog térni ezek az idők.
18/25 anonim válasza:
Mi a gond? Mondd nekik, hogy nem emeled, mondjanak fel. Csak nehogy ne találj nettó 1000-ért dolgozót :D
Viccet félretéve, egy szabolcsi faluban is gyengének számítana, ennél csak jobban tudnak keresni.
19/25 anonim válasza:
Mondtam már, a legsza.rabb munka, amikor nem kell csinálni semmit! Próbáld ki, ülj le egy székre, és nézzél ki a fejedből 8 órán keresztül! Garantálom, 1 hét alat befordulsz és örökkévalóság lesz minden nap!
20/25 anonim válasza:
Ez nem lázadás, csak közölték a feltételeiket. Gondolom hogy nem könnyű jelenleg kisboltot üzemeltetni, de attól még nem várhatod el hogy az alkalmazottak kevesebbért dolgozzanak annál, mint amennyit máshol megkapnának. Ha vállalkozol nem csak a nyereség a tiéd, hanem a veszteség is. Az alkalmazottaknak semmi köze ahhoz, hogy te mennyit nyersz vagy buksz a vállalkozásodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!