Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire fel lázadtak fel és...

Mire fel lázadtak fel és követelnek több fizetést?

Figyelt kérdés
van egy kis boltom alig profittal és ott két eladóm, érettségijük van így alkalmazom őket. egy műszak, napi 8 óra, kis forgalom. 3 éve emeltem nekik azóta nettó 1000Ft az órabérük, szerintem korrekt. Aztán tegnap délután közölték ha nem emelem meg nekik minimum kétezerre akkor felmondanak. szóval nem értem mi a gond, hol kapnának ennél többet úgy, hogy csak érettségijük van.
2023. jún. 9. 10:23
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%

azt ugye tudod, hogy ez nettó 170ezer havi fizetés.

Ilyen élelmiszeráraknál annyiből csak éhenhalni lehet.

Gondolom te "kicsit" többet viszel haza

2023. jún. 9. 10:26
 2/25 anonim ***** válasza:
91%

Az inflációt nem követi a bérük.

A nettó azt jelenti, hogy nincsenek bejelentve?

2023. jún. 9. 10:27
 3/25 anonim ***** válasza:
98%

"nem értem mi a gond, hol kapnának ennél többet úgy, hogy csak érettségijük van"

----

Ez kb. havi nettó 170 ezer.

Hát ennél BÁRHOL többet kapnának, mint bolti eladó/pénztáros/árufeltöltő stb., mert oda bőven elég az érettségi is.

Sőt, ALdi, Lidl, a dupláját is simán megkapják.

Szóval ha nem érted mi a gond, akkor eléggé ostoba vagy, már bocs.

2023. jún. 9. 10:32
 4/25 anonim ***** válasza:
15%
Legyel ugyes, mond nekik hogy beszeljek meg hogy mennyi a minimum amiert vallaljak, az egyikuket mindenkepp kirugod, a masik meg megkapja azt a bert. Hanem mindkettot kirugod
2023. jún. 9. 10:34
 5/25 anonim ***** válasza:
98%
Nettó 1000? Ennyiért ki se kelnék az ágyból! Rászarnék a pultra és szétcsapkodnám strandpapuccsal, hogy akkor edd meg, amit "főztél"!
2023. jún. 9. 10:42
 6/25 anonim ***** válasza:
98%

17 évvel ezelőtt egy gyárban 1200 nettót kaptam diákmunkán.

Csoda, hogy van még aki dolgozik neked.

2023. jún. 9. 10:45
 7/25 A kérdező kommentje:

be vannak jelentve

lehet a Lidlbe többet fizetnek, de ott nem is ennyi a vevő meg a munka

2023. jún. 9. 10:45
 8/25 anonim ***** válasza:
89%

Azt tudtad, hogy tavaly volt 27% hivatalos infláció (ami a kisembert még jobban sujtotta, mert ők a fizetésüket élelmiszerre és energiára költik, azok pedig még nagyobb mértékben emelkedtek)? Idén is lesz vagy 15%, eddigre év közben ennek megvalósult a fele.

Ez azt jelenti, hogy ha a fizetésük másfél éve 100 egység volt, akkor most 136,5 egység ér ugyanannyit, év végére ez 146,5 egység lesz. Megfordítva, most a két évvel ezelőtti fizetésük 73,5%-át éri a fizetésük.

2023. jún. 9. 10:49
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
7. A dolgozót, aki pénzt akar keresni, kuvára nem érdekli, mennyi a vevő meg a munka! Sőt, diákként dolgoztam ilyen helyen, sokkal gyorsabban telik az idő, ha van mit csinálni és elnvagy foglalva, mint ha csak nézel ki a fejedből egész nap!
2023. jún. 9. 10:50
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
minimálbérnél csak többet kaohatnak máshol
2023. jún. 9. 10:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!