Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vagyon őri cégnél melózom....

Vagyon őri cégnél melózom. Ugyebár a garantál bérminimum emelkedett , 296400 ami 197106 netto. Engem 320000 bruttóba tettek (nem tudom miért) ami 212800 netto. ?!?

Figyelt kérdés
Eddig külön kaptam az utazási költséget (10000) borítékba a maradvány összeggel együtt, most rá kérdezve mondták a cégnél hogy bele lett építve a hivatalos utalásba. Ilyen egyébként van?? Igazából nekem nem gond hogy több a bruttóm csak nem tudom miért lett így, illetve az mennyire fekete dolog hogy a fizetett szabad nap is ha ki van véve, borítékba jön??
2023. jún. 8. 10:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mond hogy neked elég a gbm szerintem nem fognak tiltakozni
2023. jún. 8. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Utalhatják az utazásit a rendes fizuddal együtt, de a bérpapíron is szerepelnie kell.
2023. jún. 8. 11:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Szerepel a bérpapíron illetve szerződés módosítás történt és szerepel benne.
2023. jún. 8. 12:11
 4/12 anonim ***** válasza:

"Ilyen egyébként van??"

Vagyonőröknél? Hajaj! Még etől durvább dolgok is, én most 5 év után leteszem a lantot jóidőre ezügyben, de majd még jó lesz pihenni egyszer ez a fajta meló.

Addig olvasgass ha érdekelnek a dolgok, van itt pár link:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-ko..

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha átrágod ezeken magad (nem kis idő) rájöhetsz arra, hogy a "közigazgatáési törvény" meg úgy az egész hivatali rendszer egy kalap kula!

Senki sincs szinte biztonságban, és komolkyabb következmények nélkül egyszerű fantomcégek beiktatásával simán lehet járulékot csalni!

Szóval az az egy biztos, ha két három havonta mindent ellenőrzöl!

Pár napot egyszerűen rá kell szánni erre vagy tartani kell egy könyvelőt aki odafigyel ezekre! Különben kilopják a szemed is!

Egyébként van fizetett szabadságod (évente jár minimum 20 nap)

Ünnepnapra (május 1, karácsony, pünkösd, augusztus 20) dupla pénz jár! Tudtad?

2023. jún. 8. 12:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg én most pont egy ilyen "adategyeztetési eljárásban" vagyok benne, amiről az egyik cikk ír!

Tudod miről szól?

Röhögni fogsz!

Megteszed a bejelentésed, hogy hiányosak az adatok!

30 napon belül (kb 25.napon) közlik veled, hogy illetékesség hiányában átadják az illetékes kormányhivatalnak kivizsgálásra!

10 napra rá jelentkezik az illetékes kormányhivatal, és felszólít, hogy egy hónapon belül igazoljad a rendelkezésre álló papírokkal az adatokat (amik hiányában bejelentést tettél)

ellenkező esetben a "rendelkezésere álló" (hiányos adatokból) hozzák meg döntésüket amely ellen fellebbezésnek helye nincs!

AGYFAX!!!

Szóval magyarra lefordítva, ha a munkáltatód eltűnik (mert fantomcég)Ö és te nem kapsz semmilyen kilépőpőpapírt semmi egyebet akkor "közigazgatási" értelemben CSESZHETED!

Persze a "munkaválallót" nem érheti semmi hátrány!

Ja hogyne érné... Mondjuk kifut alóla a három év és a lezáratlan munkajogviszonya után nem tud igénybevenni járadékellátást! Arról már nem is beszélve, hogy az OKOS állam évekig kergeti a pénzét (járulékok), majd búsúlva befizeti saját magának a közös költségvetésből!

Csodálatos!

2023. jún. 8. 12:56
 6/12 A kérdező kommentje:
El kezdem olvastgatni , azta 🥲
2023. jún. 8. 13:48
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez kajra agyfasz. Idővel úgy is váltok
2023. jún. 8. 13:49
 8/12 anonim ***** válasza:

"az mennyire fekete dolog hogy a fizetett szabad nap is ha ki van véve, borítékba jön??"

Ha a bérpapíron nem szerepel, és a jövedelem igazoláson sem stimmelnek a havi bérfizetési összegek (zöld nyomtatvány).

Illetve a ledolgozott munkaóráknak nem felel meg az átvett fizetés a bérpapíron, akkor teljesen fekete ami a borítékba került...

2023. jún. 8. 14:12
 9/12 A kérdező kommentje:
8: Bérpapíron szerepel
2023. jún. 8. 15:11
 10/12 anonim ***** válasza:

Amennyiben szerepel a bérpapíron, és a bérpapír annak a cégnek a nevére szól amelyikkel a munkaszerződésed is van akkor rendben vagy.

(bár biztos ami biztos én kérnék rá egy céges bélyegzőt is).

2023. jún. 9. 13:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!