Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha tudom alapszinten az...

Ha tudom alapszinten az Oracle SQl, PL/SQL-t, de tovább fejlesztem őket Udemyn, és mellette megtanulok nyáron python-t is használni, van eseélyem gyakornoki állát szerezni a területen?

Figyelt kérdés
Bionika szakot végeztem, és volt adatbáziskezelés című tantárgyam, amit szerettem csinálni, mert értettem és élveztem. Most diplomázok le, és szeretném tovább fejleszteni a tudást, illetve megtanulni nyáron a python és különböző csomagjait (Pandas, seaborn, numpy meg matpotlib), hogy szeptemberben elmehessek gyakornoki pozícióra. Igazából nincs ismertségem programnyelvekben, C++-t tanultam, de az nagyon gyenge, de Pythont szeretném haladó szintre vinni, mivel tudom hogy kell. Adatelemzőnek meg Data science-n gondolkodtam, de hallottam a data engineering meg ML-ről is, de ott elvileg más programnyelveket is kell tudni, és én nem vagyok mérnökinformatika beállítottságú. Szóval amiket fent leírtam, van esélyem gyakornoki poz@ciót találni, mert megszerettem ezt a területet, és szívesen bővíteném a tudásomat

2023. jún. 7. 09:59
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
78%

A kolléga jókat ír én csak szurkolok. Én megengedőbb vagyok, sajnos nem mindenkinek fekszik ez és ezzel semmi gond nincs. Csak tudni kell dönteni. Van környezetemben projektmenedzser aki 1,5 milliót visz haza és egy fűszálat nem tesz keresztbe egy fejlesztőhöz képest, cserébe reggeltől estig meetingel. Szóval pénzt, pozíciót el lehet érni mással is, ha esetleg valaki csak azért cuppanna rá a data science-re mert manapság egy divatos buzzword lett amiben relatíve sok a pénz. Ha csak az adatbázisozásban leszel jó kizárólag, akkor egy Oracle DB adminstratorként is lehet jól keresni, szerintem. De szerintem a #20as IT-ban dolgozik és jobban tudja ezeket, én üzleti/közgáz oldalról tudom csak megközelíteni.

Alapvetően ha a bionika nem ment, távol áll a kutatói szemlélet tőled és a matek/prog sem megy annyira akkor eleve magát a data science és ML vonalat egyáltalán nem erőltetném, mert szerintem nem is fogod szeretni, hiszen pont azokból áll, amiket nem annyira szeretsz. Ehelyett egy BI is tud érdekes lenni, csilivili dashboardokat, reportokat készíteni, üzletileg hasznos és azért is fizetnek.

Az biztos, hogy gyógyszeriparban, autóiparban, AI fejlesztésben, quant finance területen hardcore arcok ülnek akik nagyon magas szinten űzik ezt, sokszor PhD-vel, nagyon erős STEM háttérrel és inkább tudományos beállítottságúaknak mondanám őket.

Én pénzügyi szektorban dolgozom és azzal, hogy jól ismerem a Pythont, az SQL-t, az adatbázisokat és a statisztikai modelleket, azon belül is főleg az idősoros ökonometriát, már kiemelkedőnek számítok, míg egy csomó alacsonyabb szintű elemző csak az Excelt ismeri, esetleg a VBA-t. De más is a feladatuk igazából. Ezernyi olyan analst pozíció van ahol nem kell soha semmilyen nyelven programozni.

2023. jún. 8. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!