Milyen iskolát igényel egy irodai munka?
Szeretnék irodába elhelyezkedni milyen iskolát kérnek hozzá?
mik a feltételek?
szükséges nyelvtudás?
illetve kell saját laptop? sokszor látom hogy az irodisták visznek magukkal.
Munkavégzéshez rendszerint a munkáltató biztosít eszközöket.
Sokféle irodai munka létezik, amelyekhez eltérő végzettség szükséges. Hogyha pl mérnöki diplomád van(pl villamos vagy infó), akkor rengeteg pozíció közül válogathatsz, amelyek ráadásul jól fizetnek. Ha csak érettségid van, akkor se lehetetlen, de jóval kisebb a választék és bérsáv is.
Zárójelben megjegyzem, diploma kevés, tudás, kommunikáció készség mindenhová szükséges, amihez elengedhetetlen a kitartó tanulás.
Érettségi.
Engem pl közigazgatás-szervező diplomával pont nem akarnak felvenni sima irodai aktatologató munkára, mert szerintük túlképzett vagyok…
Hát nekem érettségim van és mindig irodai munkát végeztem, két bankban, egy követeléskezelő cégnél, egészségügyben, állami szférában, most elektronikai cégnél, mindezt Budapesten. Szerintem egy sima irodai adminisztrációs munkát el tud végezni valaki diploma nélkül is, ez betanított munka, nem kell hozzá szakmai tudás, amit kell, megtanulod közben. Mielőtt azzal jönne valaki, miért dolgoztam ennyi helyen, nyugi nem kirúgtak, ezek 15 év alatt gyűltek össze és mindig én váltottam, ha már valahol nem éreztem jól magam bármi miatt.
Laptopot ad a cég, egyik előző helyemen nekem is mindig vinnem kellett magammal, nem maradhatott bent, de a cég biztosította.
Nyelvtudás nekem most kell, angol, de az előző helyeken nem kellett. De nem felsőfokú kell, hanem társalgási szint.
Tapasztalatot sokszor kérnek viszont, de azért nem mindenhova.
Hát, engem pl többször visszautasítottak túlképzettségre hivatkozva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!