Egészségügyis végzettségem van. Állítólag hiányszakma. Mégis hiába keresek helyet a szakmában már három éve, nem találok. Mindig jön valami kifogás, hol a covid, hogy létszám stop van miatta, hol az, hogy tele van minden, esély sincs a megyében, menjek máshova. Ellenben olyat, aki utánam lévő évfolyamon végzett, ugyanaz a megye, ugyanaz az iskola és rosszabb eredményekkel, mint én, rögtön felvették és azóta is van helye. Szóval, de, csak peotekcióval lehet helyet találni még olyan helyen is, ami állítólag hiányszakma. (Elköltözés, külföld nem opció, mielőtt valaki írná. Nem tudom anyagilag megoldani.)
2023. nov. 13. 07:11
22/30 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy egy villamosmérnokrol vagy egy média , gazdálkodás turizmus vagy hasonló szakrol beszelunk-e... Mert egy jó villamos mérnöknek semmiféle protekciora nincs szüksége. Míg utóbbiak nehez helyzetben vannak.
2023. nov. 14. 21:12
23/30 anonim válasza:
Még a diplomás cicababák is kimennek egy-egy hétvégére "felcumizni" magukat Milánóba, persze csak "üzleti útnak" nevezik a dolgot...
2023. nov. 15. 01:23
24/30 anonim válasza:
"Mert egy jó villamos mérnöknek semmiféle protekciora nincs szüksége."
Nálunk a közösképviselő is villamosmérnök.
Egy volt iskolatársam meg villanyszerelő ausztriába.
2023. nov. 15. 01:25
25/30 anonim válasza:
"Egészségügyis végzettségem van. Állítólag hiányszakma. Mégis hiába keresek helyet a szakmában már három éve, nem találok. "
Akkor mit csinálsz 3 éve? Nem dolgozol?
2023. nov. 15. 08:07
26/30 anonim válasza:
"(Elköltözés, külföld nem opció, mielőtt valaki írná. Nem tudom anyagilag megoldani.)"
Gyakorlat és jó német nyelvtudás nélkül bajosan is mennél mondjuk Ausztriába.
2023. nov. 15. 08:08
27/30 anonim válasza:
#25-ös! Hol olvastál te olyat, hogy nem dolgozom? Azt írtam, hogy a szakmában nem találok helyet már 3 éve. Nem ugyanaz a kettő.
#26-os! Nem tudom Ausztria hogy jött föl, mert egy szóval sem említettem. Sosem mennék oda még ha nem angolul, hanem németül tudnék beszélni, akkor sem.
2023. nov. 16. 16:51
28/30 anonim válasza:
"Nem tudom Ausztria hogy jött föl, mert egy szóval sem említettem. Sosem mennék oda még ha nem angolul, hanem németül tudnék beszélni, akkor sem."
Ne is menj, mert akkor nem tudnál itt keseregni, hogy keveset keresel. ;)
2023. nov. 16. 18:33
29/30 anonim válasza:
Egy árva szót sem írtam a keresetemről. Csak azt írtam, hogy a szakmámban nem találtam állást, mert nincs protekcióm.
2023. nov. 26. 00:36
30/30 anonim válasza:
Villamos, mechatro, infós mernökök , orvos-fogorvos-gyogyszerész, komolyabb gazdasági szakon végzett emberek nem izgulnak elhelyezkedés szempontjából. Aztan a sok médián, kommunikacion , gyengébb mérnök szakokon (környezet mernök pl) végzett emberek viszont már annál jobban izgulhatnak. Melot tudnak találni de jól fizetőt mar nehezebb lesz
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!