Állásinterjún ezekre a tipikus HR-es kérdésekre mik a jó válaszok?
- miért pont hozzánk jelentkeztél és miért pont erre a pozícióra
- mondj magadról 5 jó és 5 rossz tulajdonságot
- hol képzeled el magad 10 év múlva
- ha felhívnánk a volt kollegáidat miket mondanának rólad?
- miért pont téged válasszunk erre a pozícióra?
- ha téged választunk mit hozol magaddal ami a cégnek javára válik és mit tudsz hozzátenni a céghez?
miért pont hozzánk jelentkeztél és miért pont erre a pozícióra
Ezt csak te tudhatod miért erre jelentkeztél.
- mondj magadról 5 jó és 5 rossz tulajdonságot
Mondjál 5 pozitívat és olyan 5 negatívat amin tudsz változtatni
- hol képzeled el magad 10 év múlva
Ezt is te tudod
- ha felhívnánk a volt kollegáidat miket mondanának rólad?
Hívják fel és megtudják
- miért pont téged válasszunk erre a pozícióra?
Ezt is te tudod
- ha téged választunk mit hozol magaddal ami a cégnek javára válik és mit tudsz hozzátenni a céghez?
Attól függ milyen pozíció úgy válaszolj.
Szerencsére az én munkakörömben ilyesmi kérdéseket nem szoktak feltenni, de szituációtól függően a második ilyen kérdés után én megkérném az interjúztatót, hogy mivel ezek véleményem szerint nem a szűrést elősegítő információt felderítő kérdések, legyen szíves a munkakör betöltéséhez releváns infók alapján tájékozódni.
Ezek már annyira sablon kérdések, hogy egyfajta tiszteletlenség (munkakörtől függetlenül) ezzel traktálni a leendő kollégát. Egyébként az 5 jó és 5 rossz tulajdonság után, miután megválaszoltad, vissza lehet kontrázni, hogy ön is mondjon 5 jó és 5 rossz tulajdonságot a cégről. Vagy azt, hogy ha felhívnánk a cégtől távozó volt kollégáikat, mit mondanának a cégről? Ön honnan hova jutott el az itt töltött idő alatt? Nyugodtan lehet vissza"fárasztani", egyrészt a relevanciát tekintve kb. ugyan az, mint amit ők kérdeznek, másrészt abból hogy ezekre egyáltalán válaszolnak-e, te is le tudsz szűrni jó pár dolgot a cégről, a cégkultúráról.
Ez nagyon jó utolsó :)
Csak szerintem ha elkezdek ilyeneket visszakérdezni akkor azt kötekedésnek veszi a HR-es és ugyanúgy járok mintha őszintén válaszolni. Magyarul: baxhatom
"- miért pont hozzánk jelentkeztél és miért pont erre a pozícióra"
Azért hozzátok mert ti hirdettetek. Hülye kérdés. Miért pont erre a pozícióra ? Mert ebben van gyakorlatom.
Persze a nagy multik egy rész itt arra vár hogy belenedvesedj a bugyidba mert behívtak interjúra. Ha így áll hozzá a HR-es már nem is akarok ott dolgozni.
utolsó igen, ezért is írtam az őszinteség a legrosszabb módszer. hallottam meg kell játszani magad. csak még mindig nem tudom ezekre a kérdésekre milyen válaszokat kell adni ami bugyinedvesítős a HR-es számára és felvesznek
azt meg észre vettem hogy arra kb nagyon nem kiváncsiak, nem is érdekli hogy van ebben a pozícióban 10 év gyakorlatom és tapasztalatom, ha nem jól válaszolok ezekre a kérdésekre és látom huzogatják a szájukat pl. akkor nem vesznek fel
Sablon kérdések de ez van. Ezek szerintem amolyan beszélgetésindító kérdések.
1. Szimpatikus a meghirdetett pozíció és olyan dolgokkal foglalkozhatok amik érdekelnek pl xyz
2. Itt a pozitívakra mennék rá és mondanék valami enyhén negatívat.
3. Én erre azt szoktam mondani hogy szeretnék ebben a szakmában X pozíciót elérni.
4. Utalnék a felsorolt pozitívumjaimra amiket példákkal kifejtek
5. Megint csak vissza tudsz utalni a pozitívumjaidra plusz beleteszel pár szakmai dolgot.
6. Kb ugyanaz mint az 5.
Hát én nem tudom te... Milyen pozíció az aminek a betöltéséhez ilyen hülyeségekre kell válaszolnod, ahelyett, hogy a szakmai hozzáerteseden lenne a hangsúly, hogy alkalmas vagy-e?
Persze azt tőlem is megszokták kérdezni, hogy miért hozzánk jelentkeztél, de ilyenkor mindig öszintén megmondom, hogy semmi különösebb oka nincs. Állást keresek és láttam a hirdetéseteket, gondoltam jelentkezem és ha behívtok interjúra akkor elmegyek és megnézem milyen munkahely vagytok.
A többi kérdésnél szerintem sablon hárítanék és egyből visszakerdeznék, hogy ez miért is releváns az adott munkakör betöltése szempontjából.
Az meg, hogy miért engem válasszon az adott pozícióra, azt mondanám, hogy szakmailag úgy gondolom alkalmas vagyok a munka elvégzésére, úgy erzem, hogy tudnék nálatok fejlődni és igazán szimpatikus helynek tüntők ahova örömmel jarnék be dolgozni... vagy valami ilyesmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!