A tanári fizetés konkrétan? Mennyi a nettó fizetése minden pótlék után?
Mondjuk vegyünk egy 40 év körüli irodalom-történelem szakos szakközépben tanító tanárt, akinek osztálya van.
Már mindenfélét olvastam, 160 nettótól kezdve hallottam 400e nettót is (utóbbit általános iskolai földrajz tanártól).
10*
"Átlagban olyna 300e körül mondanám, ennél már bármelyik gyárban is többet fizetnek."
De a gyárban dolgozni kell.
Ped 1 fokozatban nettó 269 ezret keresek.
A fenti tanár sem kaphat sokkal többet, max ha van osztálya akkor 10 ezer forint osztályfőnöki pótlék rá.
23 éve vagyok középiskolai matektanár, mellette osztályfőnök is. Így a nettó fizetésem 329 ezer. Más pótlék nincs.
Ha technikumban vagy szakközépiskolában tanít valaki akkor a pedagógus bértábla nem a valós fizetést mutatja. A bértáblához képest a technikumokban van lehetőség egy bizonyos béralkura (pl: +br 50-100 ezer havonta ha ott tanítasz).
14*
329 ezer forintot milyen fizetésnek tartod?
A válaszok alapján tulajdonképpen a kezdő fizetéssel van a baj.
A többi a magyar median nettó bér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!