Meddig legyek korrekt a munkáltatóval, ha nem akar elengedni terhességi táppénzre?
Figyelt kérdés
Veszélyeztetett terhes vagyok, 6.hét óta több problémám is volt, januárban jeleztem a munkáltatómnak, hogy az orvos nem javasolja a munkavégzést, és másnaptól táppénzen leszek. Aznap este rábeszélt a főnököm, hogy inkább dolgozzak otthonról, a stresszes feladatokat leveszik rólam, de emberhiány van. Mondtam, hogy jó. Többször is beszéltünk arról, hogy nekem nagyon terhes már így a munka, mindig azt ígérte, hogy pár héten belül leadhatom a feladataimat. Közben több személyi változás is volt a cégnél, alig van ember, de megbeszéltük, hogy max. május 31-ig maradok. Ma újabb könyörgés ment, hogy még maradjak. Én azt hiszem, korrekt voltam eddig is. Dolgoztam akkor is, mikor csak feküdnöm volt szabad, dolgoztam akkor is, mikor ülni se tudtam. Dolgoztam akkor is, amikor vizsgálatra vártam. De már baleknek érzem magam. Ti meddig lennétek lojálisak? Szeretnék ide visszajönni dolgozni majd, amikor a gyerekem közösségbe kerül, azért törekedtem a jóviszonyra. Az is igaz, hogy nagyon sok dolgot levettek már rólam, a fizum meg ugyanannyi. De lassan fél éve nem eresztenek.2023. máj. 31. 15:53
1/9 qkker1 válasza:
Eddig sem lettem volna, már régen táppénzen lennék.
3/9 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kell az engedélye. Lehet, hogy balek vagyok, nem zárom ki. Egyelőre annyit mondtam a főnökömnek, hogy elmegyek csütörtök - pénteken szabira, addig igyekezzen kitalálni valami megoldást, és hétfőn beszélünk.
2023. máj. 31. 17:35
4/9 anonim válasza:
Nem lehet, hanem biztos. Balek vagy és felelőtlen. Miért kockáztatod a saját és a magzatod egészségét? Holnaptól jelentsd be a tp-t és ennyi. Ne dolgozz többet, nem véletlenül vagy veszélyeztetett.
5/9 A kérdező kommentje:
Egy laptop van az ölemben, ezzel nem veszélyeztetem a magzatom egészségét, de nem állok neki szabadkozni, mert emiatt nincs lelkiismeret furdalásom.
2023. máj. 31. 17:59
6/9 anonim válasza:
Te magad írtad, hogy akkor is dolgoztál, amikor ülni sem tudtál…nem mellesleg a magzatot nem csak fizikailag lehet veszélyeztetni.
7/9 A kérdező kommentje:
De nem arra irányult a kérdésem, hogy a gyerekemnek mennyit ártok.
Ezt az egészet azért csináltam, mert voltam már sokkal rosszabb munkahelyen is és szerettem volna, ha 2-3 év múlva is várnak vissza és nem egy olyan pozit ajánlanak fel, amit biztosan nem látnék el és kereshetek új helyet.
Gondolkodtam ma sokat és nem fogok tovább dolgozni. Elfáradtam minden értelemben.
2023. máj. 31. 20:19
8/9 anonim válasza:
Kérdező, ne legyél naiv. Nem feltétlen várnak vissza 2-3 év múlva ugyanabba a poziba. Ezért kár volt teperned.
9/9 anonim válasza:
Attol, hogy 1-2 hónapot leszenvedsz még nem fognak jobban várni 2-3 ev mulva. Senki nem fog emlekezni rá.
Ahogy látom nem is törekszenek felvenni senkit. Simán elmennek táppenzre. Főnöknek pedig megmondod hogy már nem tudod tovább csinálni ha nagyon érdeklődik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!