Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan gyakoroljak a szakmámban?

Hogyan gyakoroljak a szakmámban?

Figyelt kérdés

Ma lett meg a szakács szakmám, megkaptam a bizonyítványt is. Szeretnék munkát, viszont úgy érzem, nem tudnék olyan jól teljesíteni, recept nélkül, fejből még nem tudok ételeket. Ha elmegyek dolgozni, ott nem fogják elnézni, hogy ügyetlenkedek, nem tudok néhány dolgot, ott azt várják el, hogy csináljam amit kell.

Van valami tippetek, hogyan gyakoroljak, vagy mit tegyek, hogyha már dolgozni megyek akkor simán menjen minden? Nyilván nem a legkomolyabb helyre szeretnék menni, de azért nem is egy sarki hamburgeresbe, a környékemen vannak falvak kiseb panzióval, ott lehet szerencsém lenne.

17/f

2023. máj. 25. 00:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok! Egyből nem fog simán menni. A legnevesebb szakácsok is lentről indultak, és ők is bénáztak kezdetben, mint ahogy te is fogsz. Sok sikert!
2023. máj. 25. 00:35
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm 1-es!

Tehát, a legtöbb helyen betanítanának?

Amit én néztem Panziót, az átlagos turistahely, nem tudom van-e csillagjuk.

Konkrétan erről lenne szó: [link]

Csak nem tudom, mire betöltöm a 18-at, lesz-e még felvétel, július 18-án töltöm.

Annyit javítanék a kérdés leírásában, hogy tegnap lett meg a szakma, de gondolom ez nyílvánvaló, nem éjszaka osztanak bizonyítványt.

2023. máj. 25. 00:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek van csillagja és ez kikereshető. Régen nagy igény volt szakácsokra, szerintem most is, de kezdetben nem fogsz önállóan dolgozni, ha a hely normális. Ha nem, akkor igen, de ez az ő bajuk.
2023. máj. 25. 01:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Voltam olyan helyen ahol mutatták egy 300 fogasos étlapot. Mondtam , hogy 90%-at tudom. -Akkor jó és kezdtem is dolgozni.Az alapokat kell tudni külföldön engedtek meg csak , hogy csak nyugodtan fozzem le az egész étlapot, mert látták , hogy jó főzök és ízre is jó volt. Itthon mindent mutogatnak. Ha szarul főz az sem számít mást néznek. Itthon úgy is minden nap kirúgják az embert. Nem kell komolyan venni. Egy szakma nem elég. Itt ahol vagyok olyan nagy az ember hiány ,hogy leírhatatlan. Ahol sétálok ott lett 6-10 új munkahely. És abból egy legalább egy millió felett fizet. De mindenki azt mondja, hogy nincs munkahely. Külföldieknek nincs , de a helyiek nem éreznek rá vagy nem akarnak dolgozni.
2023. máj. 25. 03:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy betanítanak. Az a legkevesebb hogy nem tudod még fejből a receptet. Vannak helyek, ahol kifejezetten örülnek a kezdö szakácsoknak mert őket alakítani tudják a saját ízlésükre.

Első hetekben biztos hogy lesznek melletted akik megmutatják mit hogyan. Aztán alakul.

Egyébként a sarki hamburgeres sem rossz meló, de te tudod milyen irányba indulnál.

Olyan helyre menj ahol szívesen dolgoznál.

A sima menüztető éttermekbe pl reggel bemész, lefőzöd azt a 3 féle menüt azt kész. Van vagy 8 féle kaja náluk az rotálódik mindig. Semmi extra.

Eleinte úgyis csak kevesebb melót adnak úgy értem főzz le egy félét, meglátják hogy megy.

Előre meglesz a menüsor, előtte nap be tudod tanulni a receptet. És ha belepillantasz is közbe, mi van? Semmi.

Ettől nem fognak kirúgni.

A gyorsaság viszont számít. Ott az a fontos. De a tempot is idő megszokni.

2023. máj. 25. 07:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos kommenteket.

Ennek örülök, ha az elején picit segítenek.

Én úgy vagyok vele, ha van egy recept, akkor az alapján könnyű bármit is elkészíteni.

2 évig voltam egy étteremben, iskolai gyakorlatként, ott nem volt annyira pörgős, 2 műszak volt (8 óra), illetve mindig 2-3-an be voltunk írva egy napra.

2023. máj. 25. 08:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkinek adtam pipát
2023. máj. 25. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!