Hogyan gyakoroljak a szakmámban?
Ma lett meg a szakács szakmám, megkaptam a bizonyítványt is. Szeretnék munkát, viszont úgy érzem, nem tudnék olyan jól teljesíteni, recept nélkül, fejből még nem tudok ételeket. Ha elmegyek dolgozni, ott nem fogják elnézni, hogy ügyetlenkedek, nem tudok néhány dolgot, ott azt várják el, hogy csináljam amit kell.
Van valami tippetek, hogyan gyakoroljak, vagy mit tegyek, hogyha már dolgozni megyek akkor simán menjen minden? Nyilván nem a legkomolyabb helyre szeretnék menni, de azért nem is egy sarki hamburgeresbe, a környékemen vannak falvak kiseb panzióval, ott lehet szerencsém lenne.
17/f
Köszönöm 1-es!
Tehát, a legtöbb helyen betanítanának?
Amit én néztem Panziót, az átlagos turistahely, nem tudom van-e csillagjuk.
Konkrétan erről lenne szó: [link]
Csak nem tudom, mire betöltöm a 18-at, lesz-e még felvétel, július 18-án töltöm.
Annyit javítanék a kérdés leírásában, hogy tegnap lett meg a szakma, de gondolom ez nyílvánvaló, nem éjszaka osztanak bizonyítványt.
Biztos hogy betanítanak. Az a legkevesebb hogy nem tudod még fejből a receptet. Vannak helyek, ahol kifejezetten örülnek a kezdö szakácsoknak mert őket alakítani tudják a saját ízlésükre.
Első hetekben biztos hogy lesznek melletted akik megmutatják mit hogyan. Aztán alakul.
Egyébként a sarki hamburgeres sem rossz meló, de te tudod milyen irányba indulnál.
Olyan helyre menj ahol szívesen dolgoznál.
A sima menüztető éttermekbe pl reggel bemész, lefőzöd azt a 3 féle menüt azt kész. Van vagy 8 féle kaja náluk az rotálódik mindig. Semmi extra.
Eleinte úgyis csak kevesebb melót adnak úgy értem főzz le egy félét, meglátják hogy megy.
Előre meglesz a menüsor, előtte nap be tudod tanulni a receptet. És ha belepillantasz is közbe, mi van? Semmi.
Ettől nem fognak kirúgni.
A gyorsaság viszont számít. Ott az a fontos. De a tempot is idő megszokni.
Köszönöm szépen mindenkinek a hasznos kommenteket.
Ennek örülök, ha az elején picit segítenek.
Én úgy vagyok vele, ha van egy recept, akkor az alapján könnyű bármit is elkészíteni.
2 évig voltam egy étteremben, iskolai gyakorlatként, ott nem volt annyira pörgős, 2 műszak volt (8 óra), illetve mindig 2-3-an be voltunk írva egy napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!