Ezt miért kérdezik meg csomó interjún?
Többször is tapasztaltam már, hogy a különböző állásinterjúkon felhozzák a továbbtanulás kérdéskört, legutóbb egy határozott idejű (nyári szezonális) munkánál is megtették. Utóbbi azért is érdekes, mivel a szóban forgó munkához nem kell különösebb képesítés sem, lényegében egyszerű, betanított munkáról van szó.
22/f, technikus
Én nem panaszkodtam az ajánlott órabért illetően, mivel tisztában vagyok azzal, hogy miért nem fizetnének többet azért a munkáért.
Lehet, csak ismerkedni akarnak, kiváncsiak rád.
Ha te csak a munkával kapcsolatos infókat akarod elárulni, akkor válaszolhatsz úgy, hogy kifejezetten nyárra kerestél munkát, nem továbbtanulás miatt, hanem mert ennyi időre szeretnél elszegődni. Vagy bármi.
Én diákmunkában dolgozom, most vagyok az egyetemen egy Bsc szak végén és munkahelyen az interjún és azóta is többször megkérdezték, hogy akarok-e Mscre menni.
Szimplán ezzel azt kérdezik, hogy tudnak-e továbbra is diákmunkában alkalmazni, ahol alulfizetnek a főállású kollégákhoz képest, nem fizetnek járulékot utánam, csak a diákszövetkezetnek egy 10-20%-os extrát.
Tehát ilyenkor az a kérdés, hogy meddig maradsz olcsó munkaerő?
Sok helyen, főleg a te esetedben lehet csak diákmunkásokat alkalmaznak, szóval ezzel azt kérdezték meg, hogy meddig tudnak még téged alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!