Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bértárgyalási stratégia?

Bértárgyalási stratégia?

Figyelt kérdés
Mivel védhető ki az a bértárgyalási stratégia a főnököm részéről, amikor arra hivatkozva nem emel bért, hogy a "te tudásod még nem elegendő ide, mert nem tudsz még mindent". Évek óta dolgozom, nem vagyok kezdő. A terület kb 10-20%-ban másabb mint ahonnét jöttem, de ez egy tapasztalt embernek pár hónap alatt összeszedhető. Jómagam is 1 éve vagyok a cégnél, mégis erre hivatkozik...ha rákérdek hogy mit nem tudok még, természetesen fel tud sorolni olyan dolgokat amikkel nem találkoztam még. Ennek viszont kicsit olyan szaga van mint amikor egy 8. osztályos megkérdi a kémia tanárt hogy mit nem tud még, és a tanár elkezdi sorolni a 11-es kémia anyagot. Értem én, de azért ne teljen már el még 5 év mire a főnököm úgy gondolja hogy na most mindent tudok és majd akkor emel bért. Mit lehet egy ilyenre normálisan érvelni?

2023. máj. 22. 07:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy stratégia létezik x százalék béremelés vagy ez volt az utolsó itt dolgozott hónapom.
2023. máj. 22. 08:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az elsővel, nem kell ezt túlkomplikálni. Ha tényleg többet ér a munkád, akkor megfizeti úgyis majd valaki más, ha ő nem. Ezt egy már meglévő állásajánlat tudja alátámasztani.
2023. máj. 22. 08:32
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
A legjobb ütőkártya minden esetben egy másik cégtől származó fizetésajánlat.
2023. máj. 22. 08:57
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy éve vagy a cégnél, 30 százalék az infláció, egyszerűen időszerű az emelés. Ha nem tetszik, elmész. Bizonyos területeken elmúltak már azok az idők, hogy könyörög a dolgozó az emelésért. Öt perc alatt talál más helyet.
2023. máj. 22. 08:58
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha úgy érzed alul fizetnek, menj el interjúra. Ha állásajánlatot kapsz, még mindig van lehetőséged bértárgyalni feletteseddel - ha annyira jó a munkahely - avagy váltasz.
2023. máj. 22. 09:53
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem agyaltam túl ezt az egészet. A nevetséges fizetésemelés után voltam egy két interjún, ahonnan kaptam is egy jobb állásajánlatot. Ezt jeleztem a főnökömnek, aki csak annyit mondott, hogy rendben, a 30 napos felmondási időt azért dolgozzam le. Így aztán nem volt kérdés az, hogy váltok. Időközben egy másik kolléga is beadta a felmondását, aki egy mocskos semmirekellő seggnyaló, aki egész nap csak híreket olvas és youtubeozik, de őt nem engedte el a főnök, és valami olyan ajánlat csomagot tettek neki amivel mégis itt tudják tartani. Ezek után egy percig nem bántam meg, hogy eljövök a cégtől. Azokat az embereket simán elengedi aki rendesen dolgozik, de aki csak nyal és semmit nem csinál azt meg "lefizeti". Szóval ne könyörögj. Ha nem adja meg az emelést és találsz jobbat akkor menj át oda. Ne a cég és a főnököd érdekeit nézd hanem csak a sajátodat.
2023. máj. 22. 10:00
 7/9 anonim ***** válasza:
18%

Ha nem tettél magadnak külön félre, akkor annyi nyugdíjad lesz, amiből talán éhen nem halsz, de hogy élni nem fogsz belőle, az biztos.

Ezért érdemes állami cégnek dolgozni...

2023. máj. 22. 10:46
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mindenképp keresek másik helyet, mert itt úgy érzem, hogy a végtelenségig elhúzza az időt, addig amíg fel nem mondok....bár akkor meg már ne akarjon utánam kapkodni
2023. máj. 22. 11:14
 9/9 anonim ***** válasza:
41%
#7 Rossz helyre írtam...
2023. máj. 22. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!