Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan osztjátok be a fizetése...

Hogyan osztjátok be a fizetéseteket?

Figyelt kérdés

Fontos tudni rólam: Én eléggé fiatal vagyok még, lassan két éve dolgozom, még a szüleimmel élek (ez azért fontos infó, mert így még nem kell annyit beleadnom a háztartásba, mint amennyit egyébként fizetnék a számlákra, kajára, stb.), kb. 1-2 havonta szoktam online rendelni, 3 hetente járok fogszabályzásra, hetente bevásárolni, eddig nagyobb kiadásom technikai kütyükre, meg új bútorokra ment a szobámban. Most lassan két év után mondhatom azt, hogy végül is megtudtam venni nagyjából mindent, amit az elmúlt években igazán szerettem volna, már csak az ablakokat kell majd kicseréltetni két hónapon belül. Jövőbeli terveim, hogy egy bizonyos összeget összegyűjtsek, és azzal más munkát keressek, külön költözzek a szüleimtől. Még amikor elkezdtem dolgozni, megfogadtam, hogy a fizetésem 10%-át midig félreteszem, és ahhoz egyáltalán nem nyúlok. Nos, az úgy valósult meg, hogy persze mindig volt pénz a kártyámon, nem is nagyon figyeltem oda rá, hogy mennyit költök, ezért a jelenlegi összeg rajta csak egy havi fizetésem, ami nyilván nem fedi azt az összeget, amit két év alatt kellett volna összegyűjtenem. Ezt augusztusig igyekszem pótolni, plusz az ablakcsere. Tulajdonképpen olyan lesz, mintha két év után kezdenék el valóban pénzt keresni.

A kérdés lényege: A napokban elfogadtam egy üzleti lehetőséget, és megrendeltem egy kissé drága kezdőcsomagot. Ezzel alapvetően nem lenne problémám, rendeltem már nagyobb összegben termékeket (vagy nagyon megérte, vagy egyáltalán nem), amúgy is érdekelt egy ilyen lehetőség, mégis a megrendelés és az üzlethez csatlakozás után mintha megbántam volna a dolgot, úgy éreztem, hogy hülyeségre költöttem, igazából fájt kiadni megint egy nagy összeget a jövőbeli terveimet tekintően. Sokat gondolkodtam is rajta, de abban a helyzetben valahogy mégsem tudtam visszatáncolni. Mind mondtam, nem magával a lehetőséggel van a problémám, inkább azzal, hogy rossz időben találtak meg vele. Én szívesen adnék neki egy esélyt, ha már úgy is elkezdtük, de pont most fogadtam meg magamnak, hogy kicsit behúzom a féket pénzköltést illetően. A további tanfolyamokért meg majd biztosan fizetni kell még. Nem tudom, hogy mi legyen. Egyelőre biztosan nem mondok fel ezért a munkahelyemen, továbbra is ugyanúgy dolgozom, csak nem tudom, hogy megéri-e erre a lehetőségre külön pénzt költeni, miközben másra is gyűjtök. Eléggé szarul érzem magam amiatt, hogy lehet, egy hülyeségbe vágtam bele, más felől meg az motivál, hogy akár profi is lehetek benne, és idővel több pénzt is kereshetek vele kevesebb idő alatt, mint most.

Remélem, azért érthető, mit szeretnék ezzel mondani. Ti hogyan bántok a fizetésetekkel? Voltatok már olyan helyzetben, hogy választanotok kellett egy, már stabil terv, vagy egy nagyon jónak ígérkező lehetőség között? Hogyan döntöttetek? Mi lett a következménye? Én félek attól, hogy két év múlva nem ott leszek, ahol most elterveztem.

2023. máj. 20. 18:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
60%
MLM, LOL, XDD, XDD, jó lehetőség, LOL.
2023. máj. 20. 22:20
 12/16 anonim ***** válasza:

Fizetés beosztásra:

Én jelenleg kapok X összeget, de rájöttem, hogy amúgy kényelmesen megélek X - Y = Z összegből. Tehát azt az Y összeget minden hónapban autómatikusan befektetem, félre rakom. Nem is veszem figyelembe a létezését.

Most drasztikusan emelkedni fog a jövedelmem a következő félévben, de továbbra is megpróbálok Z összegből megélni. Hiszen a szegénység fő okozója az életstílus infláció, amikor valaki ahogy növekszik a jövedelme a havi költekezései is megnőnek vele.

Tehát úgy próbálom kezelni, mintha nem változna a jövedelmem és az extra bejövő pénzt is félre rakom majd.

A mindennap spórolást pedig a Z jövedelemből végzem. Tehát ha szeretnék venni akámit, akkor nem nyúlok bele a félretett pénzbe, hanem a Z összegből gazdálkodom.

-------------------------

Az "üzleti lehetőségre":

Nem akarom túlragozni, de van egy nagyon fontos aminek evidensnek kell lenni, de sokaknál még sem az.

Ha fizetned kell bármiért, ahhoz hogy el tudj kezdeni dolgozni, akkor igazából te vagy a termék és jó áltb-sznak.

(Nem akarok 10 A4-es oldalni szöveget írni erről. A legegyszerűbb ha bemész bármely egyetem Gazdaságtudományi karára (GTK) és random megkérdezel egy szimpatikus előadót, bárki szívesen elmagyarázza mért hülyeség az egész.

Hiszen ha bármit írnék ide, úgy sem hinnél egy random gyakoris válasznak. Ezen a szinten meg nem érvekkel lehet meggyőzni a másikat, hanem azzal ha tudja, hogy az információ hiteles forrásból jön.)

2023. máj. 20. 22:43
 13/16 anonim ***** válasza:
82%

Konkrét MLM sztorikat csak úgy tudok hogy rokonok és ismerősök, barátok is nekiálltak ezeknek, többségnek sose volt olyan hónapja hogy pluszban jött volna ki. Egy csajt ismerek aki évek óta csinálja (4 már biztos van), most jutott el odáig hogy pár tízezer bevétele van belőle, nemrég teljesen el volt halva hogy 50 ezret keresett egy hónapban FLP-vel. Előtte években viszont százezreket beleölt és még mindig nem áll úgy hogy ebből el tudná magát tartani. Ez nem egy jó üzleti lehetőség az meg végképp nevetséges hogy ők vállalkozónak képzelik magukat aztán konkrétan semmi beleszólásuk az üzletünkbe, cégtől függően kötelező/erősen ajánlott venniük a vackokat amiket árulnak és ajnároznak, a felettük lévő ember meg folyamatosan unszolja őket hogy szervezzenek be maguk alá balekokat. Hihetetlen hogy még mindig vannak akik elhiszik, hogy ebből karriert tudnak csinálni.

Gyűjtés kapcsán én 3 felé rakom a pénzem, van egy "széf" Revoluton amiben lakásra gyűjtők (fizum 20%-a és a negyedéves bónusz ide kerül), van egy amiben váratlan kiadásokra (5% és a túlóra kifizetések) illetve nyaralásra/fesztiválra (5% és 13. havi fizu). Ami marad hónap végén azt lakásba vagy a váratlan kiadások közé átpakolom. Pályakezdőként én is elég jól tudtam szórni a pénzt úgyhogy nekem ez vált be, 1. befizetem a kötelezőket (lakás, rezsi, bérletet megveszem stb). 2. átrakom a meghatározott pénzeket a széfbe, 3. hónap folyamán költök, 4. maradék pénz megy megtakarításba és jön a kövi havi fizu aztán azzal újra elölről.

2023. máj. 21. 00:08
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Elég egyszerűen működöm. Van nagyjából 10 millió nem túl likvid megtakarításom az ingatlan következő 15-20 évnyi állagmegőrzésére, 3 millió relatíve likvid 6 havi többé-kevésbé kényelmes megélhetése, ezen felül meg a bevételem 30-50%-a megy a lássuk mind a 193 ENSZ-országot projektre. A többiből eszem, sört iszom, moziba meg színházba járok, stb.
2023. máj. 21. 08:51
 15/16 anonim ***** válasza:

Havi 300 megy lakhatásra, 270 kajára, 300 szórakozásra, 400 hitelekre és 150 egyebekre.

Maradékot befektetem.

Azt hozzá kell tenni, hogy én már 10 éve dolgozom.

2023. máj. 21. 23:20
 16/16 bzoli79 ***** válasza:
Simán.Párom alkalmazott,ő 8.-án kap majdnem 300-at,én vállalkozó,tehát random kapok pénzt,ha kis munka akkor pár nap után,ha nagy akkor a végén (burkolás) akár több hét múlva de egyszerre több is megy párhuzamosan nem szoktam kéregetni pénzt,csak anyagra azt meg számlával veszem meg a tulajnak,csak lakosságnak vállalok munkát a kata-s szopatás óta.
2023. máj. 22. 19:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!