A kontroller mikroökonómiával foglalkozik a munkája során?
Fix költség, átlagos változó költség, határköltség, termelési függvény, határtermék, üzembezárási pont, Herfindahl–Hirschman-index, Lerner-index, árrugalmasság, intertemporális költségvetési korlát stb…?! Nagyszerű dolgok ezek.
A kontrolling osztályon ilyeneket (is) számolnak ilyeneket?
Vagy ha nem, milyen területen foglalkoznak ezzel?
Finance controller vagyok egy multinál, nálunk is inkább csak fix és változó költség számítása van ezek közül. Amúgy mint 2# írta inkább tervezésről szól ez a munka majd ha megvannak a tényadatok a nagyobb eltérések okát kell vizsgálni és mivel ezek többnyire nem jó irányba mennek el a társterületekkel vmi megoldást kell találni rájuk. Szeretem ezt csinálni de elég messze van a mikroökonomiától.
Ezek szerintem inkább kapcsolódnak a klasszikus közgazdász munkákhoz pl. közgazdasági elemző, aktuárius vagy akár mehetsz egyetemi tanárnak ha ez az irány érdekel, controlling inkább üzleti ezeknél tapasztalatom alapján nem kerül úgy elő a mikro és makro mint ahogy egyetemen tanítva volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!