Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek az normális, hogy...

Szerintetek az normális, hogy az egészségügyi szakdolgozók az orvosi átlagbérek 22%-át keresik meg?

Figyelt kérdés

2023. máj. 13. 22:27
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Nem normális . Több pénzt érdemelnének ők is. Orvos, ápoló , gyógytornász, asszisztensnő, dietetikus , műtőssegéd, mentőtiszt mind a betegekért dolgozik elsősorban. Hiába van ( amúgy nagyon nincs) megfelelő számú orvos, ha a többiből hiány van.
2023. máj. 14. 10:20
 22/31 anonim ***** válasza:
62%

Normalis. Ahogy irtak mar korabban, ezek a felkegyelmuek dolgoznak ennyiert is. Ha nem dolgoznanak, akkor 2 lehetseges kimenetele lenne a dolognak:

- a kormany megemelne az egeszsegugyi bereket, hogy talaljon embert

- teljesen osszeomlana az egeszsegugy

Ezek kozul egyik sem kovetkezik be, mert dolgoznak szarert-hugyert is, igy nyilvan nem fizetnek tobbet nekik.

Gondolom te sem fizetsz tobbet a boltban a kenyerert, mint amennyiert megkapod.

2023. máj. 14. 11:16
 23/31 A kérdező kommentje:
Szerintem 50%-ra kéne emelni.
2023. máj. 14. 13:28
 24/31 anonim ***** válasza:
62%
Teljesen irreleváns, hogy szerinted mennyire kéne emelni.
2023. máj. 14. 13:33
 25/31 anonim ***** válasza:
48%

En azt gondolom, hogy 40%-ra kellene legalabb emelni.

Latom van nehany paraszt megszolalo, kivanom nekik hogy ilyen hozzaallassal elesszek ujra a mentoapolok. Vagy ilyen hozzallassal pelenkazzak ujra a kronokison.

(Nalunk az osszes beteg megsinyli az EU szakdolgozo hianyt).

2023. máj. 17. 06:59
 26/31 anonim ***** válasza:
39%

Látszik, hogy senkinek nincs tapasztalata egyszerre mindkettő szférában. Ülj le és figyelj.

Mentőtisztit végeztem és csak az első 2 évben kellett tanulni, de az sem volt vészes. A képzés 2. fele gyakorlatilag hígf*s volt. Lazulás és chill. (Nem, nem Debrecenről van szó.)

Aztán döntöttem és elhatároztam, hogy elvégzem az orvosit. A 2 emelt érettségire többet kellett készülnöm, mint a 4 éves bsc-re. Ebből le tudod vonni a következtetést.

Szerintem KICSI a különbség az orvosi fizetés és egy bsc EÜ-s között.

Egyszerűen nem ugyanaz a 2 dolog intellektualitás és a felelősség szempontjából. (Felelősségben talán... TALÁN... lehetne azt mondani, hogy az MT közel áll az orvoshoz, de nem. Nagyot tévedsz, ha azt gondolod, hogy igen. Miért is? Az OMSZ-nál minden bagatel dologra vannak protokollok. Mentőtisztként lóf*sz dolgod nincs azon kívül, hogy kövesd az OMSZ által kiadott protokollokat. Gyakorlatilag gyári meló és lepontozhattok, de ez az igazság.

Most én nem akarom degradálni a gyógytornászt vagy az ápolót, mert nálam senki sem imádja jobban őket. A balesetem után nélkülük nem működne a kezem. Azonban azt kell megérteni, hogy ez az egész EÜ egy nagy folyamat. Mindenkinek megvannak a feladatai a folyamatban, de nem mindenkinek ugyanolyan fontos a feladata - illetve nem mindenki tudja helyettesíteni a másikat szakmailag. Egy orvos helyettesíteni tudja a gyógytornászt és az ápolót is, de melyik gyógytornász vagy ápoló fogja felismerni a naegleriát egy lázas betegnél vagy fog EKG-t olvasni vagy fog szikével belenyúlni egy élő ember mellkasába vagy eldönteni, hogy egy ritka rákot hogyan kezeli? Egyik sem.

Én tényleg megértem, hogy mindenki sokat szeretne keresni, de ha 4 év kindergarden nehézségű (mert az orvosihoz képest ez az igazság) főiskolai képzés után ugyanannyi fizetést kapnál, mint a (2 emelt érettségit tett és további) 11 évet egyetemen tanult doktori titulust kapott orvos, az hogy lenne fair?

2024. máj. 23. 09:24
 27/31 anonim ***** válasza:

Bsc ápolóként mire akarsz annyi pénzt kapni, mint az orvos? Ezt most őszintén kérdezem.

Ha elvégzed rá az sürgősségi APN Msc-t még akkor sem biztos, hogy fognak engedni beteget vizsgálni SBO-n kórházban. (Tapasztalat ismerőstől.)

2024. máj. 23. 09:29
 28/31 anonim ***** válasza:

Alapvetően a BSC ápoló nem akar annyit kapni, mint az orvos.

Inkább csak annyit szeretne kapni, ami felér mondjuk a Lidl árufeltöltő, a gyári munkás, vagy a kórházi takarítónő béréhez, aki szintén fontos, de az normális, hogy a külsős cég által hozott szennyesszállító munkatárs jóval többet kap, mint egy szaknővér? Még a "hatalmas" emelést követően is?

2024. máj. 23. 18:55
 29/31 anonim ***** válasza:

El vagyok szomorodva egyes válaszok láttán.

Bár elkezdték valamelyest rendezni a bért, úgy látszik hogy a szakdolgozók (melyek nélkül EÜ intézmény nem működne) nincsenek megbecsülve.

Azt gondolom, hogy jo az az irany hogy az orvosi átlagbér 37 %-t kapják az apolok.

Es a technikai szemelyzet is igen fontos...

A diplomás apolok meg a felet, APN apolok meg több mint felet megkaphatnak. Persze az APN apolok jogkoreit rendezhetnek vegre...

Az, hogy a szakdolgozoi garda mennyire fontos majd körülbelül 10-15 ev múlva fog kiderulni, amikor a jelenleg dolgozok nagy hanyada nyugdijba megy. Sajnos az utanpotlas ugyanis igen karcsu.

2024. máj. 23. 22:36
 30/31 anonim ***** válasza:

26 és 27 vagyok.

Előzőnek: abszolút. ~10k orvosunk dolgozik nyugdíj-korhatár felett. Ők körülbelül egyszerre fognak kilépni a chatből.

Majd akkor megkapják a mentőtisztek is az összes orvosi kompetenciát. (Cinikusan és szarkasztikusan írtam ezt a mondatot.)

[link]

2024. máj. 24. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!