Jól számolok hellyel-közzel vagy sem?
Ma Magyarországon jelenleg kb 150 ezer a minimálbér.
Ausztriában nincs hivatalos minimálbér, de Németben 1200, szal akkor osztrákban olyan 1000 körül lehet, mert a német többet fizet.
Egyébként ez hihető is, mert látom, hogy gyári munkások műszakkal keresnek 1400 eurótól.
Az 1000 euró olyan 370 ezer forint.
Ehhez, ha hozzáveszem, hogy a Numbeo oldal szerint 42%-kal drágább a megélhetés, tehát ha ezt figyelembe veszem a 370 ezres bérnél, akkor kijön hogy 214 ezer forint.
Ez most komoly, hogy az osztrák minimálbér az megfelelne 214 ezer magyar forintnak(ha a matekot nézzük).
Vagy én rontok el valamit?
Egyébként ha nem nézem a drágaságot is, csak 2,5* nagyobb.
Egyébként az én véleményem az, hogy a 150 ezer meg a 370 is elég karcsú.
"2022 október 1-től 12 euróra emelkedik a törvényben előírt minimálbér Németországban. "
Ha ezzel az értékkel számolsz, az 1200 euro az 100 órányi munkának felel meg, ez kb. heti 25 óra, ami napi 5 óra munkára jön ki. Én nem vagyok biztos benne, hogy a magyar 154 ezer ft-os minimálbér napi 5 órányi munkára vonatkozna, szerintem errefelé lesz a megoldás.
12 euros minimállal és 5x8 órával számolva kb. 2000 eurora jön ki egy hónapban. Ezt lenne érdemesebb összevetni a magyar havi minimállal.
Az a baj, hogy az a 12 euró bruttó.
Abból a végén 1300-1350 euró lesz.
Abban viszont igazad van, hogy az nem 1200, nem tudtam, hogy emeltek ősszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!