Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Németországban 3 ezer euróból...

Németországban 3 ezer euróból meg lehet kényelmesen élni?

Figyelt kérdés

2023. máj. 11. 23:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
68%
Azért ezt a 700 eur albérletet kezeld erős fenntartásokkal, mert nagyobb városokban ez könnyen a duplája.
2023. máj. 12. 12:31
 12/19 anonim ***** válasza:

Igen, azt is hozzá kell tenni, hogy néhány város nagyon drága (München, Frankfurt stb.), itt van róluk egy cikk: [link]

De az is túlzás, amit a 7-es írt, hogy 700 euróért csak kutyaólat lehetne kapni. München belvárosában lehet. A legdrágább városokon kívül azonban lehet nagyon szépeket találni ennyiért.

2023. máj. 12. 13:41
 13/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem miért nem lehet normálisan specifikálni egy kérdést... Ha leírnád a települést ahová költözni óhajtasz akkor érdemi választ lehetne adni, mert nem mindegy hogy München belvárosába vagy Nyugat-Berlinbe költözöl, esetleg a munkahelyed valami kívülálló északi vidéki környezetben található.

Így marad az általános válasz, attól függően hogy hol dolgozol és hol élsz az határozza meg hogy mennyire számít jó bérnek és mik az igényeid, valamint mit értesz "kényelmes" megélhetés alatt.

Valamint azt sem írtad hogy bruttó vagy nettó 3000 euróról szól a kérdés, egyébként tájegységenként eltérő (akárcsak Magyarországon lásd: kelet vs nyugat) Németországban az egy főre eső GDP/fő, de alapvetően átlagon aluli a 3000 € bér (persze ez is erősen munkakörfüggő...)

2023. máj. 12. 13:52
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

"Átbasztak, ha 1500-ért bérelsz".

Barátom, én 15perc sétára bérelek Münchenben a Marienplatztól , 1700-ért. Ha gondolod ugorj át, meg fogod érteni, hogy miért kerül ennyibe.

2023. máj. 12. 17:00
 15/19 anonim ***** válasza:

14. Most megnéztem, és jelenleg €22 az ÁTLAG négyzetméter ár Münchenben. E szerint egy 40 nm-es lakás kaltmietéje átlagosan €880. A warm sincs több egy kis lakásra ez alapján, mint €1200. Értem én, hogy lehet ennél drágábban is bérelni, de ez a normális irányár. És ez a LEGMAGASABB egész Németországban!!

Forrás: [link]

Kölnben ugyanez csak €16, azaz egy 40 nm-es lakás átlag kaltmietéje €640. Forrás: [link]

És ahogyan megyünk kisebb városok felé, egyre jobb a helyzet. És vannak még lakóközösségek stb.

Nem kell ijesztegetni a Kérdezőt csak azért, mert ti feleslegesen szórjátok el a pénzeteket méregdrága lakásokra.

2023. máj. 12. 17:31
 16/19 anonim ***** válasza:
42%

"És ahogyan megyünk kisebb városok felé, egyre jobb a helyzet. És vannak még lakóközösségek stb."

Persze a végén még kiderül hogy az fog fizetni neked akitől bérled a lakást nem?

"Nem kell ijesztegetni a Kérdezőt csak azért, mert ti feleslegesen szórjátok el a pénzeteket méregdrága lakásokra."

Nem méregdrága lakásra szórjuk a pénzt hanem normális életkörülményt biztosítunk magunknak, kulturált helyen. Elhiszem hogy pár hozzád hasonló alacsony igényű gazdasági bevándorlónak teljesen mindegy hogy hol nyomorog és éhezik csak az a lényeg hogy pár év alatt megszedje magát hogy venni tudjon egy szakadt BMW-t és a magyar ismerőseinek dicsekedjen hogy milyen jól élt Németországban, de aki hosszú távon tervez az országban normális körülmények között élni annak azért alapvető szükséglet a normális életkörülmény. És nem, 1200€ alatt nem fogsz élhető, normális állapotú ingatlant találni.

2023. máj. 12. 17:39
 17/19 anonim ***** válasza:
32%

[link] , egy ehhez hasonlóban lakom, nem , ezt nem tartom "pénzszórásnak" a legkevésbé sem.

Budapesten az értelmiségi barátaim nagyrésze - amennyiben bérel - legalább egy ilyenben él. Saját magamnak is ezt tartom a minimumnak mind outlookban, mind négyzetméterben. Miért élnék egy ennél sz@r@abb lakásban, csak azért mert Németországban vagyok?

2023. máj. 12. 19:54
 18/19 anonim ***** válasza:
64%

17. Egészségedre! Én egy ennél sokkal kisebben lakom Kölnben. 40 nm, 1.5 szoba. Nekem teljesen megfelel, egyedül lakom benne. Havi plusz €1000 eurót takarítok így meg hozzád képest. Én nem mondom, hogy csak így lehet élni, de nekem ez teljesen megfelel, és amúgy a lakás amit bérlek, egy gyönyörű kis ékszerdoboz, nagyon szeretem. Megértelek téged is, vannak kollégáim, akik 3 szobás lakást bérelnek egymagukban, szeretik a tágas tereket, plusz ha vendégeik vannak, el tudják őket kényelmesen helyezni.

Csak azt ne mondjátok, hogy “aki 700 euróért bérel, az még soha nem járt Németországban” stb. mert ez nettó faxság. TI erre költitek a pénzeteket, más meg másra. Mindenkinek magánügye. De lehet bérelni normális lakást Németországban 600-700 euróért, mondom nekem a Kaltmietém €420 a bevásárlóutcában (!). Igaz, ez már 10 évvel ezelőtti ár, azóta nem emeltek, de akkor is.

2023. máj. 12. 20:14
 19/19 anonim válasza:
50%
Nekem is vannak német!!!! ismerőseim akik egy kis lakást 600-ért bérelnek. Persze másfél szobás pici konyhával, de ez sok embernek bőven elég. 200.000-es város Baden Württembergben. A kérdés az volt, hogy meg lehet-e élni nem az hogy még lehet-e élni ilyen meg olyan szinten. Egy másfél szobás lakásban egyedül szerintem kényelmesen meg lehet élni. Gondolom aki kimegy, annak itthon se volt villája.
2023. máj. 27. 10:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!